En kötü Milli Takım

EURO 2016’ya büyük ümitlerle gelen A Milli Takım şu ana kadar turnuvada en farklı yenilen takım durumunda. 2 maçta puanı olmayan ve gol atamayan Ay Yıldızlılar’a Çek Cumhuriyeti galibiyeti bile yetmeyebilir. Sosyal medya da Milli Takım’a tepki yağdırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2016 Güncelleme 18 Haziran 2016, 00:46
En kötü Milli Takım

İÇİNDEKİLER

Türkiye EURO 2016'da aldığı sonuçlarla saç baş yoldurdu. Şampiyonaya katılmayı zor da olsa başaran A Milli Takımımız Hırvatistan'a 1-0 yenildikten sonra dün de İspanya'ya 3-0 mağlup olurken istatistiklerde de turnuvanın en zayıf takımı görüntüsü verdi. İspanya önünde aldığı 3-0'lık yenilgiyle şampiyonada en farklı skorla yenilen takım olan Türkiye 2 maçta hanesine puan yazdıramadı. Takımımız 2 maçta gol atmayı bile başaramadı. Gruptan çıkma şansını mucizelere bırakan takımımızın son maçta en iyi üçüncüler arasında yer bulması da artık zor görünüyor. Türkiye'nin gruptan çıkması için Çek Cumhuriyeti'ni farklı bir skorla yenmesi ve ardından diğer üçüncülerin alacağı sonucu beklemekten başka bir çaresi kalmadı. Bu olasılık da takımımız için çok zor görünüyor.

MİLLİ OYUNCULAR YERDEN YERE VURULDU
Oynadığı futbolla turnuvanın en zayıf halkası görüntüsü veren takımımız spor otoritelerinden de büyük eleştiri aldı. Bu arada Sosyal medyada da A Milli Takımımız ve Teknik Direktör Fatih Terim büyük tepkiler aldı. Terim'in EURO 2016'ya kadroya çağırdığı oyuncuları eleştiren katılımcılar Hırvatistan ve İspanya önünde sahaya sürülen 11'inde yanlış olduğu görüşünde birleşti. Sosyal medyada Türkiye'nin bu futbolla hiçbir maçı kazanmasının imkansız olduğu görüşü de ağır bastı.

İSPANYA KARŞISINDA TEK DEĞİŞİKLİK
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim İspanya ile oynanan maçta A Milli TakımHırvatistan karşılaşmasının ilk 11'inde tek değişiklik yaparak sahaya sürdü. Deneyimli teknik adam Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan Ay-Yıldızlı ekibin ilk 11'inde yer alan Cenk Tosun'u yedek kulübesine oturturken bu oyuncunun yerine Burak Yılmaz'a şans tanıdı. Böylece 10 futbolcu yine ilk 11'de forma giydi.

SAVUNMA YİNE DÖKÜLDÜ
A Milli Takımımız İspanya karşısında da savunmada tel tel döküldü. Rakip takımın atakları karşısında sürekli kademe hatası yapan takımımızda futbolcularımızın birbirleriyle uyumsuz bir görüntü vermesi gözden kaçmadı. İspanya Milli Takımı bu haftaları değerlendirirken kalecimiz Volkan Babacan da rakip atakları karşısında kurtarıcı rolü üstlenemedi. Ay-Yıldızlı ekibimiz aldığı bu sonuçla Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maç öncesi gruptan çıkma şansını iyice zora soktu.

BAKAN KILIÇ YALNIZ BIRAKMADI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İspanya-Türkiye maçını tribünden izledi. Önce Bayan Basketbol Takımımız'ın maçını Nantes kentinde izleyen Kılıç ardından Nice'ye geçerek milli maçımızı takip etti.

FRANSA'DA MEHTER ŞENLİĞİ
İspanya -Türkiye maçı öncesinde takımlar ısınmak için sahada bulunduğu sırada Mehter Marşı çalındı. Tribünlerdeki taraftarlar büyük coşku yaşadı.