En kötü zamanımızda G.Saray'ı yendik

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile 10 Kasım Pazar günü oynayacakları derbi maçta şanslarının yüzde 51 olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 08 Kasım 2013, 12:47
En kötü zamanımızda G.Saray’ı yendik

İÇİNDEKİLER

AA muhabirinin derbi maçla ilgili sorularını yanıtlayan Kiğılı, futbolda "Yüzde 100 kazanırız" demenin mümkün olmadığına dikkati çekerek, "Derbiye bakarsanız, 100 senelik tarihinde en kötü zamanlarımızda gidip Galatasaray'ı yenmişizdir. Derbiler, favorisi olmayan maçlardır. Sadece kendi saha avantajımızdan dolayı yüzde 51 şansa sahibiz" dedi.

Saha avantajının önemli olduğunu kaydeden Kiğılı, şöyle konuştu:

"Galatasaray'ın yaklaşık 14 yıldır Kadıköy'de kazanamamasının da bir psikolojik durumu var. Sahamızdaki maça yaklaşık 50 bin taraftarımız gelecek. İnşallah sonucunda galip gelen biz oluruz. İyi bir maç olsun. Futbolseverler inşallah iyi bir maç izler. Kavgasız, gürültüsüz, huzur içinde, zevkli bir maç olur. Herkes de derbi maçın keyfini ve lezzetini sürer."

"Puan farkı önemli değil"

Abdullah Kiğılı, derbiyi kazanmaları halinde rakipleriyle aralarındaki puan farkının 9'a çıkacak olmasının çok önemli olmadığını belirtti.

Takımın durumunun çok iyi olduğunu aktaran Kiğılı, "Takım iyi, moraller iyi. Her şey iyi gidiyor. Kadromuzda herhangi bir sıkıntı yok. Kart cezalısı Alper dışında tam takımız. İnşallah galip geliriz. Kazanırsak puan farkının 9 olması önemli değil. Lig 34 maçlık bir maraton. Onun için daha 11. haftada işte '9 puan fark oldu, 12 puan fark oldu, şampiyon olduk' demek mümkün değil. Sadece bir avantaj kazanırsınız" ifadelerini kullandı.

"Galatasaraylı yöneticileri karşılarız"

Abdullah Kiğılı, derbi maçta konuk ekip Galatasaray'ın yöneticilerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

"Hiç kimse endişe etmesin, ev sahibi olarak Galatasaraylı yöneticileri karşılarız" diyen Fenerbahçeli yönetici, "Onları elimizden geldiğince maçın sonuna kadar ağırlamak bizim vazifemiz. Bunların hepsini yaparız. Sonucunda da kim kazanırsa birbirini tebrik eder ve uğurlar" diye konuştu.

Kiğılı, derbi maçın Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'a denk gelmesiyle ilgili olarak ise şunları kaydetti:

"Büyük Atatürk'ün 75. ölüm yıldönümünde, inşallah Atatürkümüze layık, onun çok önemli söylevi olan 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' lafına uygun, güzel bir derbi olur. En önemli şey bu. İnşallah sıkıntı yaşanmayan bir derbi olur."

"Sadece Emenike değil, hepsinden gol bekliyoruz"

Abdullah Kiğılı, sadece son haftaların formda golcüsü Emenike'den değil, tüm futbolculardan derbide gol beklediğini kaydetti.

Takımda herkesin gol attığına dikkati çeken Kiğılı, şöyle devam etti:

"Sadece Emenike'den değil, hepsinden gol bekliyoruz. Gol dağılımına baktığınızda yalnız forvetler değil, orta saha ve savunma oyuncuları da goller atıyor. Takımda yaklaşık 8-10 kişi gol atıyor. Takımın her tarafında golcüler var. Emenike oynar mı, bilemiyorum. O, teknik kadronun kararı. Yalnız Emenike'den değil, diğerleri de öyle. Her biri golcü vasfına sahip çok oyuncumuz var. İnşallah iyi olur."

"Muslera ve Sneijder'in olmaması avantaj değil"

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Sneijder'in derbide oynamasının beklenmediğiyle ilgili bir soru üzerine Kiğılı, "Ben onların oynamamasını avantaj olarak kabul etmiyorum" diye görüş belirtti.

Sarı-kırmızılı takımda onların yerini dolduracak oyuncular olduğunu belirten Abdullah Kiğılı, "Koskoca 25 kişilik Galatasaray takımında onların yerlerini dolduracak oyuncular var. Bugün o olur, yarın genç bir kaleci olur. Çıkan kaleci de hafta içinde oldukça güzel oynadı. Gencecik bir arkadaşımız. Dolayısıyla bunun avantaj olacağını düşünmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.