Fenerbahçe rahat kazandı

Fenerbahçe, ligin 5. haftasında evinde ağırladığı Elazığspor karşısında Moussa Sow'un hat-trick yaptığı gecede sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2013, 02:19

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'e şok Torku Konyaspor mağlubiyeti ile başlayan Fenerbahçe, sonrasında oynadığı 4 lig maçını da kazanarak zirve iddiasını sürdürdü.

Sarı-lacivertli takım, ligin 5. haftasında kendi sahasında ağırladığı Elazığspor'u da 4-0 mağlup ederek puanını 12'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin gollerinin üçünü Sow atarken diğer golü de Kuyt kaydetti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
Maçın 10. dakikasında Fenerbahçe'nin golü geldi. Bu dakikada Caner'in kullandığı köşe atışında ön direğe hareketlenen Sow, kafayla topu filelere gönderdi. 1-0.

18. dakikada Kuyt'un sert şutunu kaleci Zülküf, güçlükle kornere tokatladı.

21. dakikada sarı-lacivertli takım farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Gökhan Gönül'ün savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Kuyt, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0.

36. dakikada Caner'in cezaalanı içine gönderdiği topta Mehmet Topal'ın kafa vuruşu yandan auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

52. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Bu dakikada Kuyt, ortaalanda müsait durumdaki Baroni'yi gördü. Hızla cezasahasına giren Brezilyalı futbolcu, karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı. Zülküf'ün müdahalesine rağmen kalay giden topu savunma son anda uzaklaştırdı.

80. dakikada Fenerbahçe'nin üçüncü golü geldi. Bu dakikada Sow, kafayla Kuyt'ın önüne indirdi. Hollandalı futbolcu, Alper'i topla buluşturdu. Alper'in ara pasına hareketlenen Sow, çaprazdan vuruşunda kaleciyi mağlup etti. 3-0.

90. dakikada Kuyt'un pasında topla buluşan Alper'in sert şutu kalecinin ellerinde kaldı.

90+1. dakikada Sow kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü kaydetti. Bu dakikada Caner'in pasında topla buluşan Sow, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 4-0.

Kalan dakikalarad başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğü ile bitti.