U20'de zafer Fransa'nın

Türk Telekom Arena'da oynanan U20 Dünya Kupası finalinde 120 dakikalık süre 0-0 berabere bitti. Penaltı atışlarında 2 penaltı kurtaran Areola takımına kupayı getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2013 Güncelleme 14 Temmuz 2013, 01:21
U20’de zafer Fransa’nın

İÇİNDEKİLER

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda zafer Fransa'nın oldu... Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada iki takım da maça temkinli başladı. 90 dakika başlamadan önce maçın favorisi Fransa olarak gösterilse de Uruguay karşılaşmanın ilk yarısında daha çok pozisyon bulan taraf oldu. Buna karşın Fransa hücumda istediği gibi çoğalamayınca beklediği pozisyonları bulmakta zorlandı ve ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı. Karşılaşmanın 2. devresinde 2 takım da birçok pozisyondan yararlanamadı. Özellikle son 15 dakikada Fransa'nın ataklarında Amores kalesinde devleşti. 90 dakikası 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatma dakikalarında gerek Fransa, gerek Uruguay yorgunluğun da etkisiyle çok top kaybedince 120 dakika da 0-0 berabere bitti. Penaltı atışlarında Fransa, Uruguay'ı 4-1 yenerek şampiyon oldu.

IRAK'I 3-0 YENEN GANA DÜNYA 3.'SÜ OLDU
20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın üçüncülük maçında Gana Irak'ı 3-0 mağlup ederek dünya üçüncüsü olmayı başardı. Brezilyalı hakem Sandro Meira Ricci'nin yönettiği karşılaşmada Gana rakibi karşısında baştan sona üstün bir futbol sergiledi. Gana'yı farklı galibiyete taşıyan golleri 34'te Attamah, 45'te Assifuah ve 78. dakikada Acheampong attı. Irak ise bu skorla dünya 4.'sü oldu.

ALİ ADNAN TÜRKİYE'DE OYNASIN
Gana'ya 3-0 yenilen Irak Milli Takımı'nın hocası Hakim Şakir, Ali Adnan'a Galatasaray başta olmak üzere Avrupa'dan birçok teklif geldiğini söyleyerek, "Kendisi istediği yere gidebilir ama ben hocası olarak Türkiye'de oynamasını isterim" dedi.