Volkan tuttu Kuyt attı!

Fenerbahçe ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Vaslui'yi deplasmanda 4-1 mağlup etti.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 09 Ağustos 2012, 00:31
Volkan tuttu Kuyt attı!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda FC Vaslui takımını deplasmanda farklı mağlup etti. Fenerbahçe zorlu Vaslui deplasmanından 4-1 galibiyetle ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde play-offlara kaldı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller Caner, Dirk Kuyt (2) ve Sow'dan geldi.

İstanbul'da oynanan ve 1-1 sona eren maçtan sonra bu sonuçla Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için play-off maçı oynayacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe önce 1-0 öne geçti, birkaç dakika sonra Vaslui skoru dengeledi. Penaltı atışında N'doye, Volkan'ı geçemedi, cezayı Kuyt ve Sow kesti. Vaslui'yi 4-1 mağlıp ederek turlayan Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la çıktığı 6. Avrupa mücadelesinde ilk galibiyetiyle tanışarak üzerindeki uğursuzluğu da kaldırmış oldu.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



FENERBAHÇE İYİ BAŞLADI
Karşılaşmaya Fenerbahçe, Vaslui'ye nazaran daha iyi başladı. Hızlı paslaşarak kanatlardan rakip kaleye ilerleyen sarı lacivertliler ceza sahasına kesilen tehlikeli ortalarla Vaslui defansını zor durumda bıraktı.

FENER GOLÜ ERKEN BULDU
12. dakikada sağ kanattan yapılan ortada topa iyi yükselen Caner Erkin kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0

VASLUI SKORA DENGE GETİRDİ
1-0 geriye düşen Vaslui gol için bastırdı. 15. dakikada sağ kanattan yapılan etkili ortaya Bekir müdahale edemedi, arka direkte topa gelişine vuran Marius Niculae skora dengeyi getirdi: 1-1

FENER GOL İÇİN BASTIRDI
Tur atlamak için mutlak gol bulması gereken Fenerbahçe, Vaslui kalesine yüklendi. Maçta ilk 20 dakika geride kalırken özellikle sağ kanattan atağa kalkmayı tercih eden Fenerbahçe istediği ortaları kesemedi. Vaslui ise budakikalarda takım olarak savunma yapmayı tercih etti.

VOLKAN KALEDE DEVLEŞTİ
Fenerbahçe'nin ceza sahasında boşta bıraktığı Stancu, Antal'ın sağdan yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde topla buluştu. Topu kontrol eder etmez Stancu'nun çektiği sert şutu volkan son anda kurtardı, oyuna dönen topu defans uzaklaştırdı.

VASLUI KONTROLÜ ELİNE GEÇİRDİ
İlk yarını son 10 dakikasına girilirken ev sahibi Vaslui maçta kontrolü eline geçirdi. Fenerbahçe'ye rahat top çevirme fırsatı tanımazken kanatlardan yapılan etkili ortalarla büyük tehlikeler yarattı.

FENERBAHÇE SAVUNMAYA ÇEKİLDİ
Fener yarı sahasına iyice yerleşen Vaslui'nin atakları karşısında geriye çekilerek savunma yapmaya başladı. Sarı lacivertli defans oyuncuları art arda kesilen ortaları savuşturmakta zorluk çekti, Vaslui, Fenerbahçe'ye kontratak şansı tanımadı.

İlk devrede başka gol olmadı ve iki takım soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İKİNCİ YARIDA TEMPO YÜKSEK
Karşılaşmanın ikinci devresinde iki ekip de oyuna yüksek tempoyla başladı. İki taraf da dengeyi bozmak için rakip kaleye yüklendi fakatilk beş dakika geride kalırken iki ekip de net gol pozisyonu üretemedi.

HAKEM PENALTI NOKTASINI GÖSTERDİ
Karşılaşmanın 52. dakikasında ceza sahası önünde kaleyi soldan gören pozisyonda Vaslui serbest vuruş kazandı. İçeriye kesilen ortada top barajda bulunan Caner'in dirseğine çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen N'Doye'nin vuruşunda Volkan topu kurtardı.

FENERBAHÇE BASKILARINI ARTIRDI
Orta sahada kıran kırana mücadele devam ederken Fenerbahçe daha rahat pas yapmaya başlayınca daha kolay pozisyonlara girmeye başladı. Karşılaşmada 60. dakikaya girilirken toplar da çalan sarı lacivertliler Vaslui defansında boşluklar yakalamaya başladı.

BEKİR MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI
Maçın 70. dakikasında soldan kullanılan köşe vuruşunda Vaslui defansı topu uzaklaştırdı, Kuyt ceza sahası önünde topu içeriye yolladı, kale sahası önünde topu göğsüyle kontrol eden Bekir voleyle yakın mesafeden şutunu çekti fakat top üstten auta gitti.

KUYT'TAN MUHTEŞEM GOL
Baskılarını iyice artıran Fenerbahçe sağdan Gökhan Gönülle atağa kalktı. Gökhan'ın çizgiye inerek yerden kestiği ortaya Kuyt gelişine mükemmel vurdu, 90'dan direğe de çarpan topa kaleci müdahale edemedi ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti.

KUYT FARKI İKİYE ÇIKARDI
2-1 öne çeçtikten sonra rahatlayan Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. 77. dakikada Alex'in soldan kestiği ortaya Vaslui defansı müdahale edemedi, arka direkte pozisyonu iyi takip eden Kuyt gelişine vurarak farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 3-1

VASLUI FARKI KAPATMAYA ÇOK YAKLAŞTI
81. dakikada karşı karşıya pozisyonda Antal'a geçit vermeyen Volkan bu kez 84. dakikada kazanılan serbest vuruş sonrası yapılan kafa vuruşunda topun ağlara gitmesine izin vermedi.

SOW ÇOK YAKINDAN KAÇIRDI
Farkı açmak için atak üstüne atak gerçekleştiren sarı lacivertliler yine sağdan Gökhan Gönül'le atağa kalktı. Gökhan'ın yine yerden sert kestiği ortaya yakın mesafeden Moussa Sow ayağını uzattı ancak top direğin yanından auta gitti.

SOW, KUYT'A ÖZENDİ, FARK 3'E ÇIKTI
90+2. dakikada ceza sahasının arkasına atılan pasta Sow topu kontrol etti ve harika bir şut çıkardı. Köşeye giden bu topu da kaleci çıkaramadı ve skor 4-1'e geldi.

Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 1-1'in rövanşında Vaslui'yi 3-1 mağlup etti.

KOCAMAN'DAN FARKLI 11
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımıyla deplasmanda yaptığı rövanş maçına ilk maça göre farklı bir 11 ile çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, rövanş karşılaşmasında ilk maçtaki 11'den 3 değişiklik yaptı.

İstanbul'daki maçta ilk 11'de oynayan Mehmet Topal, Stoch ve Semih Şentürk'ü rövanşta yedek soyunduran Kocaman, bu oyuncuların yerlerine Selçuk Şahin, Mehmet Topuz ve Caner Erkin'e ilk 11'de görev verdi.

KUYT FORVETTE
Stoch'un yerine orta sahanın solunda Caner Erkin, Mehmet Topal'ın yerine orta sahada Selçuk Şahin görev yaparken, Mehmet Topuz orta sahanın sağında oynadı.

İlk maçta orta sahanın sağında maça başlayan Kuyt ise rövanş maçına forvet olarak çıktı. Sarı-lacivertlilerin golcü futbolcusu Moussa Sow ilk maçta olduğu gibi yine yedekler arasında yer aldı.

Mert Günok, Serdar Kesimal ve Orhan Şam da yedek soyunurken, Romanya'ya getirilen kaleci Serkan Kırıntılı ve Recep Niyaz 18 kişilik kadroda yer almadı.

VASLUİ'NİN İLK 11'İ DEĞİŞMEDİ
İstanbul'da Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Vaslui'de ilk 11 değişmedi.

Vaslui Teknik Direktörü Marius Sumudica, ilk maçta deplasmanda avantajlı bir skor elde eden kadroyu rövanş maçında bozmadı.

-KULÜP BAŞKANI YILDIRIM, ÖZEL UÇAKLA GELDİ-
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkanvekili Abdullah Kiğılı ile birlikte karşılaşma için bugün özel uçakla takımın kaldığı Bacau kentine geldi.

Yıldırım ve Kiğılı, Ceahlaul Stadı'nda protokol tribününden karşılaşmayı takip etti. Aziz Yıldırım, uzun bir aradan sonra Avrupa'da takımının deplasman maçını izledi.

STAT BÜYÜK ÖLÇÜDE DOLDU
Vaslui-Fenerbahçe maçında evsahibi ekip taraftarları stadı büyük ölçüde doldurdu.

Karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala stadı dolduran Vaslui taraftarları, takımlarını coşkuyla destekledi.

AZ SAYIDA FENERBAHÇE TARAFTARI İZLEDİ
Karşılaşmayı az sayıda Fenerbahçe taraftarı izledi.

Piatra Neamt kentine gelen yaklaşık 150 sarı-lacivertli taraftar, takımlarına destek verdi.

TARAFTARLAR ARASINDA MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK YAŞANDI
Karşılaşma için Piatra Neamt kentine gelen Fenerbahçeli taraftarlarla, Vaslui taraftarları arasında maç öncesinde gerginlik yaşandı.

Maçtan önce kentte gezen sarı-lacivertli taraftarlar, rakip takım taraftarlarıyla karşılaşınca karşılıklı tezahüratlar yaptılar. Araya giren güvenlik güçleri olay çıkmasını önledi.

POLİS STAT ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Güvenlik güçleri maçtan önce stat çevresinde önlemler aldı.

Stada giden yolları kapatan polis, özel araçları stat çevresine almadı. Araçlarından inen taraftarlar yürüyerek stada geldi.