Şampiyon İspanya

Avrupa Futbol Şampiyonası final mücadelesinde İspanya ile İtalya karşı karşıya geldi. İspanya, grup maçında berabere kaldığı rakibini bu kez dört golle devirerek turnuvayı namağlup şampiyon olarak tamamladı. Euro 2008'de de Almanya'yı yenerek şampiyon olan İspanya, böylece üst üste ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2012, 00:37
Şampiyon İspanya

İÇİNDEKİLER

Karşılaşmaya baskılı başlayan İspanya, golü de erken bularak avantaj yakaladı. Mücadelenin henüz 14. dakikasında hızlı gelişen atakta ceza sahasına girerek sağ taraftan son çizgiye kadar inen Fabregas son anda ortaladı ve David Silva'nın kafa vuruşunda top ağlara gitti. Bu golden sonra İspanya biraz daha kontrollü oynamaya çalışırken bu kez topla daha fazla oynamaya başlayan taraf İtalya oldu. Ancak İtalyanlar rakip kalede gol aradığı sırada ikinci golü kalelerinde gördü. 41. dakikada gelişen kontratakta Xavi, uzun bir mesafe katederek savunmanın arasına sarkan Jordi Alba'ya müthiş bir arapası yaptı. Alba'nın vuruşunda top Buffon'un yanından ağlara gitti. İspanya mücadelenin ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarının başında da iki üç kez İtalya kale sahasında pozisyonlar bulan İspanya, bu gol fırsatlarını değerlendiremedi. Sonrasında İtalya da oyuna sonradan dahil olan Di Natale ile çok net bir gol fırsatından yararlanamadı. Maçta 60. dakikadan itibaren tempo biraz düştü. Bu arada oyuna 57. dakikada dahil olan Motta, sadece beş dakika sonra sakatlanarak oyuna devam edemedi ve İtalya 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın kalan süresinde İspanya eksik kalan rakibi karşısında skor avantajını iyi kullandı. 75. dakikada oyuna dahil olan Fernando Torres, 84. dakikada farkı üçe çıkarttı. Yine oyuna ikinci yarıda dahil olan Mata da Torres'in asistiyle 88. dakikada maçın skorunu belirleyen golü attı. İspanya, İtalya'yı 4-0 mağlup ederek kupaya uzandı.