"Bu TFF sağlıklı bir karar veremez"

Galatasaray'ın eski başkanı Mehmet Cansun, "TFF, 'kulüplerin suçu yoktur.' diyor. 16 kulübü disiplin kuruluna sevkediyor. Madem kulüplerin suçu yok, neden PFDK'ya sevkediyorsun. Gerekçesini bir TFF yetkilisi çıksın açıklasın. Bu karar TFF Genel Kurulu'nun iradesine karşı alınmış bir karardır." dedi.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 02 Mayıs 2012, 21:09
Bu TFF sağlıklı bir karar veremez

İÇİNDEKİLER

"TFF'de sağlıklı bir karar mekanizması yok." diyen Cansun, Radyospor'a Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Cansun, "16 takım disiplin kuruluna sevkedildi. Aralarında Avrupa Kupaları'na gidemeyecek takımlar da var. Bunların agümanı yok. TFF'nin önünde sağlıklı bir kara mekanizması yok. Bu işe bir anlam veremiyorum." dedi.

"ÇIKSIN BİR YETKİLİ AÇIKLASIN"
Cansun, "Galatasaray ya da x bir takımın disipline verilmesinin gerekçesi nedir? TFF, 'hiç bir takımın suçu yoktur' diyor. Galatasaray PFDK'ya sevkediliyor. Suçlama olmayan takımı nasıl disipline verebilirsin. Bunun da açıklanması gerekir. TFF yetkilisi çıkıp söylesin. "Biz hiçbir şaiba suç bulamadık. Ama biz 16 takımı da disiplin kuruluna veriyoruz. Şu nedenle" desin, biz de çıkıp ona göre yorum yapalım. Bu soruya birisi cavap vermeli. Biz bir şey bilmiyoruz" diye konuştu.

"ABESLE İŞTİGAL BİR KARAR"
TFF Yönetimi'nin genel kurul iradesine karşı hareket ettiğini belirten eski başkan Cansun, "Dünyada böyle abesle iştigal bir şey olabilir mi? Bu 16 takımın neden, hangi gerekçeyle disiplin kuruluna veriliyor. Ben pırıl pırılsam beni neden disipline veriyorsun. TFF başkan ve yönetim kurulu, genel kurulun kararları doğrultusunda Federasyon'u idare edecektir. Siz böyle yaparak genel kurulun kararlarını da yok sayıyorsunuz. Bana göre TFF'nin verdiği bu son kararın geçerliliği yok. Hukukçuların çözmesi gereken bir konu. En büyük mercii genel kuruldur. Genel kurul kararlarına aykırı kimse hareket edemez." dedi.

"ŞAMPİYON OLACAĞINA CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUM"
Galatasaray'ın şampiyon olacağına canı gönülden inandığını belirten Cansun, "Finalin Şükrü Saraçoğlu'nda olup olmaması çok önemli değil. Galatasaray şampiyonluğa nasıl kanalize olduğunu maçların her dakikasında gösteriyor." dedi.