Olimpiyat paralarında ''ofsayt tartışması''

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yaz yapılacak Olimpiyat Oyunları'na özel çıkarılan paranın arkasındaki ofsayt kuralının anlatımı tartışmalara neden oldu.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 06 Ocak 2012, 16:18

İÇİNDEKİLER

Londra Olimpiyatları için olimpik ve paralimpik oyunlarda yer alan 29 spor dalına özel 50 pence'ler çıkarılırken, futbolun tema alındığı demir paralardaki ofsayt kuralı, yanlış anlatıldığı gerekçesiyle tartışmaları beraberinde getirdi.

Hakemler Birliği Üyesi Mal Davies, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, önünde Kraliçe 2. Elizabeth'in yer aldığı 50 pence'in arkasında anlatılan ofsayt kuralının ''tamamen eskide kaldığını'' söyledi.

Davies, ''Her zaman kuralların ne olduğunu geniş kitlelere anlatmaya çalışma girişimlerini görmek iyidir. Ancak ne yazık ki bu konuyu daha da karmaşık hale getiriyor'' dedi.

Parayı tasarlayan Neil Wolfson ise eleştirileri reddetti. Wolfson, paranın üzerinde yer limiti bulunduğunu ve kuralın detaylarını anlatmanın zor olduğunu kaydetti.

1995 yılında değişen kurala göre, normalde ofsayt durumunda bulunan futbolcu, kendisine top atılmaması halinde ''pasif ofsayt''ta kalır ve oyun devam eder. Paranın üzerindeki çizimde ise bu futbolcu ofsaytta gösteriliyor.