Millilerin hocası Türk olmalı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Takım hocasının Türk olması gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2011, 15:54
Millilerin hocası Türk olmalı

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Teknik Direktör Guus Hiddink'in başarısız olduğunu belirterek, "Millilerin hocası Türk olmalıdır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.

Bakan Kılıç, A Milli Takım'ın başarısızlığını da değerlendirdi.

Milli takımın başında Türk bir teknik direktörün olması gerektiğini söyleyen Kılıç, başarısızlıkta herkesin payı olduğunu, Guus Hiddink'in de bu başarısızlıkta paydaş olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türk Milli Futbol Takımı'nın başında mutlaka bir Türk hoca olması gerektiği kanaatindeyim. Oyuncuları Türk oyuncular olduğuna göre, bu takımın başında da takımdaki oyuncularla aynı dili konuşan bir Türk hoca olması gerekiyor. Bugün Süper Lig'e bakın ilk sıradaki iki takımın da hocaları Türk hocalar ve aynı takımların altyapılarından yetişen o takımlarda top koşturan hocalar. Ben İstanbul'daki maçta doğrusu çok üzülmüştüm çünkü Hırvatistan'ın teknik direktörü ceket gömlek, o soğuğa rağmen bir an olsun kulübesine girmeden saha kenarından maçı yönetti. Ama maalesef maç boyunca bizim teknik direktörümüzü kulübe dışında hiç görmedik"

"Teknik direktörün yeri takımın yanı olmalı" diyen Spor Bakanı, maçtan iki gün önce Türkiye'ye gelerek hocalık yapılamayacağını ifade etti.

"Hiddink ne kadar iyi olursa olsun futbolcularla ve ülkemizle bütünleşemedi ve bu yüzden başarısız oldu" diyen Bakan, bazı milli futbolcuların kasıtlı olarak kart gördüğü iddiasının sorulması üzerine ise "Bunu futbolcularımıza yakıştıramam" dedi.

Kulüp takımlarının ilk 11'lerinde 22 yaş altında en az 5 futbolcu oynatması gerektiğini söyleyen Kılıç, 'Altyapıdan oyuncu çıkartamazsak milli takımın gelişmesi de zor olur' şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Futbol Federasyonu'nun şike soruşturmasında kulüpler arasında denge sağlamaya ve zor bir süreci yönetmeye çalıştığını, ayrıca UEFA ve FIFA'nın bu süreçte etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

YURT ÜCRETİ ALINMAYACAK
Kılıç Van il sınırları içinde yurtta kalan üniversite öğrencilerinden bu yıl yatak ücreti alınmayacağını söyledi.