Kazanırsak % 60 gruptan çıkarız

Giriş Tarihi 01 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2011, 20:41
Kazanırsak % 60 gruptan çıkarız

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarınki maçı kazanmaları halinde gruptan çıkma şanslarının yüzde 60'ın üzerine çıkacağına inandığını söyledi.

Güneş, Şampiyonlar Lig B Grubu'nda yarın CSKA Moskova ile oynayacakları maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, grupta ilk yarıyı bitirdiklerini ve CSKA Moskova maçı ile ikinci yarının ilk maçını oynayacaklarını kaydetti. Rakiplerine ilk maçta deplasmanda 3-0 yenildiklerini hatırlatan Güneş, "Bizim için olumsuz bir sonuç ortaya çıktı. O maçtan sonra avantajı onlar eline geçirdi. Yarınki maç hem bizim hem de rakip için önemli. Kazandığımız taktirde önemli bir avantaj sağlayacağız. Takım oyunu içerisinde seyirci ile bütünleşen bir takım olmak istiyoruz." dedi.

Sabırlı oynamaları gereken bir maç olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, şöyle devam etti: "Rakibimizin özellikle hücum hattında etkili oyuncuları olduğunu biliyoruz. Bizim de etkili oyuncularımız var, bunu iyi kullanacağız. Maçın sonunda gülen taraf olmak istiyoruz, o yüzden maç içerisindeki dalgalanmaları iyi göğüslemeliyiz. Bu maçta sahadan galibiyetle ayrılırsak gruptan çıkma şansımızın yüzde 60'ın üzerine çıkacağını düşünüyorum."

Oyuncuların ve kulüplerin hayalleri olduğuna değinen Güneş, önlerinde kendileri için bu hayali gerçeğe dönüştürecekleri bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Güneş, fair-play içerisinde hak edenin kazanacağı bir maç olmasını diledi. Bu maçı kazanan takım bir üst tura çıkma adına çok büyük bir avantaj yakalayacağını söyleyen Güneş, bu maçta kadronun tam olmasının da kendileri için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Güneş, "Her türlü hamleyi yapabilme şansımız olacaktır. Umarım saha içerisinde de bunu en iyi şekilde kullanırız." diye konuştu.

Bordo-mavili takımın golcüsü Burak Yılmaz da yarınki maçtaki tek düşüncelerinin galip gelmek olduğunu ifade etti. Başarılı futbolcu, "Tarihimizde ilk defa katıldığımız Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir yol aldığımızı düşünüyorum. Yarın bizim için çok önemli, tarihi maçlardan bir tanesini oynayacağız. Bu maçın bize getirilerini ve önemini biliyoruz. Bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bütün varımızı yoğumuzu ortaya koyup sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Yarın kazananın büyük bir yol kat edeceğinin bilincindeyiz ve biz de galip gelmek istiyoruz." dedi.

Golcü futbolcu, ligde takımın en golcü ismi olduğunun hatırlatılması üzerine, "Ligde attığım goller bütün takım arkadaşlarımın emeğinin sonucudur, takımdaşlığın büyük bir katkısı var. Ben sadece son vuruşları yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Taraftarın gol beklentisinin üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığına ilişkin soruya da Burak, şu cevabı verdi: "Üzerimde bir baskı var, ama bu baskı bana iyi geliyor. Bu baskı ile elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Yarın da gol atarsam mutlu olurum, ama tek düşüncemiz galip gelmek, kimin gol atacağı önemli değil."

Burak, şu ana kadarki maçlarda oynamamasıyla ilgi düşüncelerinin sorulması üzerine, "Şampiyonlar Ligi maçlarında oynamayı hak edenlerden biriydim, ama talihsiz bir ceza ile takımı yalnız bıraktım. Oynamamak zor bir durum, ama şu ana kadar dışarıdan destekledim. Yarın da sahada takımım için elimden geleni yapacağım." karşılığını verdi.