Ankaragücü ilk puanını aldı

Giriş Tarihi 25 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2011, 23:37
Ankaragücü ilk puanını aldı

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig. 4. Haftasında oynanan Ankara derbisinde gülen taraf çıkmadı Gençlerbirliği ile Ankaragücü 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan, ilk yarı 4-0 olacak maçı berabere bitirdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Tüm olumsuzluklara rağmen iyi yoldayız. İlk yarı dört pozisyonumu var. Ama rakip bir pozisyonla golü buluyor. Buradan oyunu çevirdiği için ve mücadele için oyuncularımı kutluyorum. Çok enteresan hatalar yapıyoruz. Yediğimiz golde faul yoktu. Hakem Serdar'ı atmada haklıydı. Ama hakem gidişatta büyük hataları var. Şu emeğe saygı istiyoruz. Şunları ve hakemi gündeme getirdiğim için utanıyorum. Büyük olumsuzluklardan geldik. Büyük mücadele veriyoruz. Ama küçük hatalar bize pahalıya mal oluyor. Gol bölgelerinde etkili olsak oyun bizim hakkımızdı."

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da, daha önce derbinin favorisini olmadığını söylediğini hatırlatarak, "Derbilerin favorisi yok demiştim. Bu maçlar yürek, arzu ve istekle oynanır. Golü zamanında bulduk. Oyunu kontrol ederek oynamaya çalıştık. Ama topu iyi kullanamadık alanları değerlendiremedik. 2. yarı daha çok kontrollü olmalıydık. Nitekim birkaç pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Rakip ilk yarı daha iyiydik. Hiç olmadık anda bireysel hata ile golü yedik. Bugün yine de oyuncularımız verdiğimiz görevleri yaptı." şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği oyuncuları Soner ve Yasin da, Eskişehir maçında aldıkları beraberlik sonrası bu maçı kazanmak istediklerini; son dakikada yedikleri golle 3 puanı kaçıran taraf olduklarını söylediler.
Ankaragücü oyuncuları Tonia ile Rajnoch ise, zor günler geçirdiklerini iyi çalıştıklarını; hocalarının çok özverili olduğunu vurgulayarak, kendilerinin de çok çalışarak bu zor günleri geride bırakmak istediklerini kaydettiler.