Avni Aker coştu

Giriş Tarihi 24 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2011, 00:09
Avni Aker coştu

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 4. Haftasında Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor arasında Avni Aker Stadı'nda oynanan maç ev sahibi takımın 3-1'lik galibiyeti ile sona erdi.

BURAK BURAK BURAK
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Kardemir Karabükspor karşısında Burak'ın 74. dakikada kaydettiği golle skoru 3-1'e getirdi.

BURAK YİNE SAHNEYE ÇIKTI
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Kardemir Karabükspor karşısında Burak'ın 51. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti.

CERNAT'TAN HARİKA BİR GOL
Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor, Trabzonspor karşısında Cernat'ın 35. dakikada kaydettiği golle skoru 1-1'e getirdi.

BURAK ATMAYA DEVAM EDİYOR
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Kardemir Karabükspor karşısında Burak'ın 26. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

İLK YARI BERABERE TAMAMLANDI
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor arasında yapılan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

KARABÜK ATAK BİR OYUN SERGİLEDİ
Karşılaşmaya beklenenin aksine konuk takım Kardemir Karabükspor hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren hücumu düşünerek özellikle Cernat ile ataklar geliştiren Kardemir Karabükspor, Trabzonspor kalesi önünde etkili olmaya çalıştı.

TRABZON SAVUNMANIN ARKASINA ATILAN UZUN TOPLARLA GOL ARADI
Trabzonspor ise savunmasını orta alana yakın kuran konuk takım karşısında savunmanın arkasına atılan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Sık sık Burak ile ofsayta yakalanan bordo-mavililer, 26. dakikada bu oyuncunun golüyle öne geçmeyi başardı.

CERNAT YILDIZLAŞTI
Daha sonra Cernat'ın serbest vuruştan attığı golle skora denge getiren Kardemir Karabükspor, uzatma dakikalarında Shelton ile mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremeyince iki takım da soyunma odasına 1-1'lik skorla gitti.



TRABZON'DA SAKATLAR CAN SIKTI
Ligdeki ilk 3 maçında istediği sonucu alamayan Trabzonspor'da, Colman, Henrique, Onur, Vittek, Piotr Brozek ve Tayfun Cora da sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

ADRİAN VE HALİL YEDEK BAŞLADI
Teknik Direktörü Şenol Güneş, Colman'ın yerine Sapara, Henrigue'nin yerine Pawel Brozek ve Cech'in yerine de Ferhat Öztorun'a ilk 11'de şans verdi.

Tecrübeli teknik adam, Cech, Adrian, Serkan ve Halil'i yedek kulübesinde oturttu.

ŞENOL GÜNEŞ LİLLE MAÇINI DÜŞÜNÜYOR
Güneş'in kadro tercihinde bazı futbolculardan şuana kadar beklediği performansı alamaması ve sakatlıkların yanı sıra önümüzdeki hafta Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde Lille ile Avni Aker'de oynanacak maçın etkili olduğu yorumları yapıldı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI
4. dakikada İlhan'ın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Cernat yerden sert vurdu top direkten döndü.

25. dakikada Alinzonho'nun pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Burak yerden vurdu, top kalecinin solunda filelere gitti: 1-0.

30. dakikada Volkan'ın ceza sahası içerisinde sağ çaprazından şutunda top üst direkten döndü.

35. dakikada ceza sahasının sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Cernat, yaklaşık 30 metreden topu filelere gönderdi: 1-1.

36. dakika gelişen atatma Pawel sağdan ceza sahasına girdi, altı pas üzerindeki Burak'ı pasını aktardı, ancak bu oyuncu boş pozisyonda topu ıskalayınca Trabzonspor net bir fırsatı değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda başka gol almadı ve maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

2. YARININ ÖNEMLİ ANLARI
51. dakikada Volkan Şen topla ceza sahasına girdi ve topu müsait pozisyondaki Burak'a aktardı, bu oyuncunun altı pas çizgisi üzerinden vuruşunda kaleci Tomiç'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1

58. dakikada Adrian sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Giray yükseldi kafayı vurdu, Mehmet Çakır son anda kafayla topu çizgi üzerinden çıkararak mutlak bir golü önledi.

68. dakikada Shelton'un ara pasına altı pas çizgisi üzerinde İlhan dokundu, top direğin dibinden az farkla auta gitti.

74. dakikada Burak Yılmaz savunmanın arkasına atılan topla buluştu, hızla ceza sahası içine girdi, kaleci ile karşı karşıya yerden sert vurdu ve top köşeden kaleci Tomic'in bakışları arasında ağlarla buluştu: 3-1.

90+2'de Alanzinho'nun kullandığı serbest vuruştu top üst direğe çarparak auta gitti.

Kalan dakikalarda başka gol almadı ve Trabzonspor maçı 3-1 kazandı. Bordo-mavililer, bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini aldı.

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz

TRABZONSPOR: Tolga 7, Celutska 7, Giray 7, Glowacki 6 (Dk. 31 Serkan 6), Ferhat 7, Sapara 5 (Dk. 46 Adrian 6), Zokora 7, Volkan 7, Alanzinho 7, Pawel Brozek 6 (Dk. 71 Mustafa 5), Burak 8

KARDEMİR KARABÜKSPOR:
Tomiç 5, Erdem 5, Birol 5, Cernat 6 (Dk. 78 Bilal 4), Deumi 6 (Dk. 61 Hamza 5), Murat 5, Mehmet 5, Regued 5, Nicolic 5, İlhan 4 (Dk. 79 Ali 4), Shelton 5

GOLLER: Dk. 25, 51 ve 74 Burak (Trabzonspor), Dk. 35 Cernat (Kardemir Karabükspor)

SARI KARTLAR: Dk. 34 Celutska, Dk. 73 Alanzinho, Dk. 81 Serkan, Dk. 89 Giray (Trabzonspor), Dk. 80 Murat, Dk. 84 Nicolic, Dk. 90 Birol (Kardemir Karabükspor)