Kazakistan maçı sonrası söylediği sözlerle eleştiri oklarının hedefi olan Arda Turan, Avusturya ile yaptığımız müsabakanın ardından imalı açıklamalarda bulundu.
"Attığım golu tüm halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum" sözleri büyük tartışma yaratan Arda, maç sonu yaptığı açıklamada, "Benim ailem de bu ülkeye şehit verdi. Ben çok özür diliyorum ülkeme böyle bir şey söylediğim için. Bu konuda bile eleştiriliyoruz. Bir daha böyle bir konuda sorumluluk almayız o zaman." diyerek tepkisini dile getirdi. "ÇAKAR KENDİNE DİKKAT ETSİN"
Sarf ettiği sözler nedeniyle farklı tepkiler alan Arda Turan, kendisi için "Akıllı ol" diyen futbol yorumcusu Ahmer Çakar'a sinkaflı tepki gösterdi. Milli futbolcu Avusturya maçının ardından soyunma odasından çıkarken "Ahmet Çakar, kendine dikkat etsin. İstanbul'a dönüşte onunla hesaplaşacağız. Bugüne kadar annem-babam bile 'akıllı ol' demedi. Artık Galatasaray'ın futbolcusu değilim. Daha önce bazen kulübümü korumak için susuyordum, artık susmam. Herkes ne konuştuğunu bilecek" derken sinkaflı cümleler kullandı.