Devler Portekize acımadı!

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2011, 20:29
Devler Portekize acımadı!

İÇİNDEKİLER

Litvanya'da düzenlenen 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, Portekiz'i 79-56'lık skorla geçerek şampiyonaya galibiyetle başladı

İlk periyot 15-9, ikinci periyot 39-27, üçüncü periyot 64-38 ve son periyotta da 79-56'lık ezici bir üstünlükle kazandığımız bu karşılaşma; önümüzdeki İngitere maçı öncesi moral kaynağı oldu.

-MAÇTAN NOTLAR-
Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde Türkiye'nin A Grubu'nda Portekiz ile yaptığı ilk maçta, Türk taraftarlar ''12 Dev Adam''ı yalnız bırakmadı.

Panevezio Arena'da tribündeki yerlerini alan yaklaşık 80 Türk taraftarı, Türkiye'ye destek verdi.
Tribünde Türk bayrakları açan taraftarlar, takımlarını coşkuyla destekledi. Türkiye-Portekiz maçında 5 bin 684 kişilik salonun büyük bölümü boş kalırken, salonda sadece az sayıdaki Türk taraftarının yaptığı tezahüratlar duyuldu.

Bu arada, milli takımın ana sponsorlarından Turkcell'in ''12 Dev Adam''a destek vermek için kurduğu ''Turkcell Coşkusu'' davul grubu da tribündeki yerini alarak, Türk taraftarları coşturdu.

Karşılaşmayı çok az Portekizli taraftar takip etti.

Bu arada, karşılaşma öncesi oyuncuları tribüne çağıran Türk taraftarlar, basketbolcular kendilerini selamlayınca onları alkışladılar.

-ENE İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI-
A Milli Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Orhun Ene, başantrenör olarak ilk resmi maçına çıktı.

Başantrenör Bogdan Tanjevic'in 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ardından sağlık sorunları nedeniyle ayrılmasının ardından A Milli Takım Başantrenörlüğüne getirilen Ene, finaller öncesinde yapılan 9 özel maçta başantrenör olarak görev yaptı.