İnönü'de Alex şov

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'ı 4-2 mağlup etti...

Giriş Tarihi 20 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2011, 22:41
İnönü’de Alex şov

İÇİNDEKİLER

Ligin ikinci yarısında puan kaybı yaşamayan ve şampiyonluğu ne kadar çok istediğini herkese gösteren Fenerbahçe, son dönemlerde adeta bir kriz yumağıyla boğuşan Beşiktaş'a konuk oldu.

Müthiş bir mücadelenin yaşandığı derbide müthiş goller, penaltı, kırmızı kart; sözün özü herşey vardı. Ancak bir isim vardı ki, sahada yaptıklarıyla bir ' lider'in nasıl olması gerektiğini cümle aleme gösterdi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, zorlu karşılaşmada takımı adına 3 gol birden atıp hat-trick yaparken maç fazlasıyla liderliğe yükselen Fenerbahçe'de şampiyonluk şarkıları artık daha gür bir sesle söylenmeye başladı.

Sahadan boynu büyük ayrılan Beşiktaş'ta ise önümüzdeki günlerde bir çok taş yerinden oynayacağa benziyor.



TRİBÜNLER DOLDU
İki takım taraftarları da derbiye büyük ilgi gösterirken tribünler tamamen doldu.

Karşılaşmayı 30 bini aşkın sporsever izlerken, 1600 Fenerbahçe taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribünü doldurup takımlarını destekledi.

RÜŞTÜ 98 GÜN SONRA
Beşiktaş'ta kaleci Rüştü Reçber, tam 98 gün sonra formasına kavuştu.

En son ligin ilk yarısında 14 Kasım 2010'da Ankara'da oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Gençlerbirliği maçında forma giyen Rüştü, 16 resmi maçın ardından eski takımı Fenerbahçe karşısında şans buldu.

YILDIRIM TAKIM OTOBÜSÜYLE GELDİ
Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da protokol tribününden izledi.

Aziz Yıldırım ve beraberindeki bazı yöneticiler takımı Samandıra'daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden Fiyapı İnönü Stadı'na taşıyan otobüste yer aldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir, Ali Koç, Cihan Kamer, Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Serhat Çeçen, Hakan Dinçay ve Ünal Uzun da stattan izledi.

SCHUSTER'E TEPKİ
Maç öncesi takım kadroları ve teknik direktörlerin anons edilmesi sırasında siyah-beyazlı taraftarlar Bernd Schuster'e tepki gösterdi.

Dinamo Kiev maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki çeken Schuster'in isminin anons edilmesinin ardından tribünlerde kısa süreli protesto sesleri yükseldi.

DERBİ GOLLE BAŞLADI
Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, zorlu mücadelenin 5. dakikasında 1-0 öne geçti. Alex'in sağ kanattan kullandığı frikikte Selçuk'la hava topuna çıkan Necip ters bir vuruşla topu kendi filelerine gönderdi: 0-1

İLK KART EKREM'E
Hakem Cüneyt Çakır, maçtaki ilk sarı kartı 12. dakikada Beşiktaş'tan Ekrem Dağ için çıkardı. Geride kalan sürede de hakemden uyarı alan Ekrem, Dia'yı sert bir faulle durdurunca da sarı kartla cezalandırıldı.

RÜŞTÜ BAŞARILI
Fenerbahçe 18. dakikada 2. gole yaklaştı. Orta sahada topu alan Niang, yaklaşık 30 metre topu sürdürkten sonra sol ayağıyla sert bir şut çekti ama kaleci Rüştü topu son anda kornere çeldi. Kullanılen kornerde topu ceza alanı dışında alan Emre de aşırtma bir vuruşla topu kaleye göndermek istedi ama Rüştü yine başarılıydı pozisyonda.

DİA DİREĞE TAKILDI
Fenerbahçe'nin ilk 20 dakikada en etkili isimlerinden olan Dia 24. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadı. Alex'ten aldığı pasta Niang çok şık bir şekilde topu bekletmeden Dia'nın önüne bıraktı. Dia da sol ayağıyla şutunu çekti ama top direkten döndü.

EKREM'DEN JENERİKLİK GOL
Beşiktaş, ilk yarının bitimine bir dakika kala skora dengeyi getiren golü buldu... Guti'yle başlayan atakta Ekrem ceza sahasının hemen sağ çaprazında topla buluştu ve Santos'u şık bir çalımla geçti. Sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Ekrem, topu adeta 90'a astı ve skor 44. dakikada 1-1 oldu.

Hakem Cüneyt Çakır da ilk devreye bir uzatma eklemedi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

TORAMAN İNÖNÜ'YÜ COŞTURDU
Beşiktaş, 49. dakikada 2-1 öne geçti... Simao'nun kullandığı frikikte barajdan dönen top bir anda İbrahim Toraman'ın önünde kaldı. Deneyimli defans oyuncusu da sert bir vuruşla topu 2. kez Fenerbahçe fileleriyle buluşturdu: 2-1

FENERBAHÇE PENALTI BEKLEDİ
2-1 geriye düşen Fenerbahçe beraberlik golü için vakit kaybetmeden rakip kaleye yüklenmeye başladı. 51. dakikada kullanılan kornerde ise sarı lacivertli futbolcular hakemden penaltı bekledi ancak Cüneyt Çakır Ferrari'nin Lugano'yu ceza sahası içinde yere indirdiği pozisyonu süzememiş olacak ki 'devam' kararı verdi.

ALMEİDA'YLA KAÇAN GOL
Beşiktaş 60. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı... İbrahim Toraman'ın müthiş ara pasında topla buluşan Hugom Almeida kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşunda topu Volkan Demirel'e nişanladı.

FERRARİ'DEN İNANILMAZ BİR HATA VE SKORDAN DENGE VAR
Taraftarının da desteğini arkasına alan Beşiktaş, 63. dakikada Ferrari'nin yaptığı bir hareketle adeta yıkıldı. Kullanılan kornerde Lugano'yla bir hava topu mücadelesine çıkan İtalyan oyuncu, top ceza sahası dışına çıktığı anda Lugano'ya dirsek attı. Hakem Cüneyt Çakır de önce Ferrari'ye kırmızı kartını gösterdi, sonra da penaltıya hükmetti.

Topun başına geçen Alex 65. dakikada kendisinin birinci, takımının ikinci golünü kaydetti.

TOPUZ'UN ŞUTU DİREĞİ YALADI
Fenerbahçe 71. dakikada 3. gole çok yaklaştı. Niang'ın ortasında arka direkte topla buluşan Mehmet Topuz bekletmeden çok sert vurdu ama top direği adeta yalayıp auta gitti.

VE FENERBAHÇE ÖNDE
Sarı Lacivertliler, 72. dakikada Alex'in attığı golle derbide 3-2 öne geçti. Emre sol kanattan çok güzel bir orta yaptı, defansın arkasına sarkan Alex de takımını 3-2 öne geçiren golü kafayla attı.

ALEX'TEN HAT-TRİCK
Fenerbahçe'de Alex de Souza yine sahneye çıktı ve 75. dakikada attığı golle skoru 4-2 yaptı. Dia'nın ara pasında topla buluşan Brezilyalı yıldız önce kaleci Rüştü'yü çalımladı ve topu boş kaleye yuvarladı. Alex de bu golle hat-trick yapmış oldu.