Sami Yen'de Fener alayı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı deplasmanda 6-2 mağlup etti.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2010, 13:41
Sami Yen’de Fener alayı

İÇİNDEKİLER

Kasımpaşa'nın stadının bakımda olması nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren goller Niang (3), Alex (2) ve Emre'den gelirken Kasımpaşa'nın gollerini ise Şahin ve Ersen Martin kaydetti.

Bu galibiyetle zirve yarışından kopmayan Fenerbahçe için bu maçın farklı bir önemi daha vardı. Sarı lacivertliler, aldıkları bu galibiyetle, ezeli rakipleri Galatasaray'ın evi olarak kabul edilen Ali Sami Yen'e son kez ayak bastığı bu maçtan mutlu ayrılarak başka bir gurur daha yaşamış oldu.

ALİ SAMİ YEN'DE SON KEZ
Fenerbahçe, Kasımpaşa'nın sahası onarımda olduğu için Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı mücadeleyle, Mecidiyeköy'e son kez gelmiş oldu.

Sarı-lacivertli ekip, yıllarca Galatasaray ile ezeli rekabet heyecanı yaşadığı Ali Sami Yen'de son maçını oynadı.

Bu sezon Galatasaray ile ilk derbiyi Kadıköy'de oynayacak sarı-lacivertli ekip, sezonun ikinci yarısında sarı-kırmızılı ekibe, Seyrantepe'deki yeni stadında konuk olacak.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN JEST
Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma için kendilerine ayrılan eski açık tribünün misafir seyirci için sınırlandırılan bölümü doldurdu.

Kasımpaşa taraftarları da kendilerine kapalı üst tribünde ayrılan yerin büyük bölümünde yer aldı.

Fenerbahçeli taraftarlar, bulundukları tribünde, iki yıl önce vefat eden Galatasaray tribün liderlerinden Alpaslan Dikmen için ''Alpaslan Dikmen'i saygıyla anıyoruz'' yazılı pankart açtı.

FENER HIZLI BAŞLADI, GOLÜ KASIMPAŞA BULDU
Fenerbahçe, Sami Yen'deki maça hızlı ve istekli başlayan taraftı ama ilk golü bulan taraf Kasımpaşa oldu. Orta sahada kaptırılan bir top sonucunda geldi gol.

Halil'in ara pasında topla buluşan Şahin de bekletmeden topa vurdu ve Volkan'ın yanından topu filelere gönderdi: 1-0

VOLKAN'DAN İNANILMAZ HATA
Maçın 13. dakikasında Volkan Demirel'in yaptığı hata az daha Fenerbahçe'ye pahalıya patlıyordu. Volkan, Bilica'nın geri pasında Ersen'i çalımlamak isterken topu rakibine çarptırdı ama top kale yerine auta gitti.

PENALTIYLA GELEN EŞİTLİK GOLÜ
Fenerbahçe, beraberlik golüne 15. dakikada ulaştı. Kullanılan kornerde Ersen Martin topa elle müdahale edince hakem de penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Alex de golü attı ve skora denge geldi: 1-1

EMRE'DEN JENERİKLİK GOL
Fenerbahçe beraberlik golünü bulduktan sonra iyice morallendi ve Kasımpaşa kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. Bunlardan birinde Emre Belözoğlu ceza sahasına girmeden topla buluştu ve bekletmeden bir plase gönderdi. Kaleci Murat'ın bu golde yapacağı hiçbir şey yoktu ve 21. dakikada skor 2-1 oldu.

NİANG'LA FARK 2'YE ÇIKTI
Kasımpaşa kalesini abluka altına alan Sarı Lacivertliler, 24. dakikada ise farkı 2'ye çıkardı. Bireysel çabasıyla topu orta sahada kapıp çizgiye kadar indiren Dia'nın pasında Niang boş kaleye topu gönderdi ve skor 3-1 oldu.

25 DAKİKADA 5 GOL
Maçı izleyenler, ilk 25 dakikada tam 5 gol görme fırsatı yakaladı. Bu 5. gol ise Kasımpaşa'dan geldi. Hızlı gelişen atakta Fenerbahçe ceza alanında oluşan bir karambolde top bir anda Ersen Martin'in önünde kaldı. Ersen de gelişine iyi bir şut çıkarıp Volkan'ı 2. kez avladı: 2-3

İlk yarının kalan 20 dakikalık bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 3-2'lik üstünlükle gitti.

İKİ TAKIM DA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ
Fenerbahçe, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle birden başladı. Bilica ve Andre Santos saha kenarına gelirken Aykut Kocaman Caner ve Yobo'yu sahaya sürdü. Kasımpaşa'da da Halil'in yerine oyuna Korhan dahil oldu.

OYUNDA TEMPO DÜŞTÜ

İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde tempo çok düşüktü. İki takım da orta alanda top çevirerek zaman geçirirken, gol pozisyonuna da giremedi.

64'TE GOL GELDİ
Fenerbahçe 64. dakikada skoru 4-2'ye getiren golü Niang'la buldu. Bekletmeden kullanılan serbest vuruşta Dia sol çizgiye kadar inip yerden orta yaptı, Niang da altı pasın üstünden topu filelere göndermekte zorlanmadı.

STOCH DA OYUNDA
Aykut Kocaman, maçın 81. dakikasında oyuna Slovak yıldız Miroslav Stoch'u dahil etti. Son haftalarda fazla forma şansı bulamayan Stoch oyuna girerken saha kenarına gelen isim maçın başarılı isimlerinden Dia oldu.

NIANG'DAN HAT-TRICK
Senegalli golcü Mamadou Niang, maçtaki gol sayısını 7'ye çıkaran isim oldu. Defansın hatasında topla buluşan Alex, bekletmeden ortasını yaptı, Niang'ın kafa vuruşunda top kaleci Murat'ın bakışları arasında ağlara gitti.

KAPANIŞ ALEX'TEN
Maçtaki gol perdesini kapayan isim kaptan Alex oldu. 90+4'te ceza sahasına giren Brezilyalı yıldız Murat Şahin'in yanından topu filelere gönderdi: 6-2 Maç da 6-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.