Piramitler hangi hükümdar adına yapıldıyda, hükümdarın bulunduğu odaya yılda 2 defa güneş ışığı girmektedir. Bu günler, doğum günü ve tahta çıkış günüdür. Piramitlerde araştırma yapan ilk 12 kişilik bilim adamı ekibi mumyalarda bulunan radyoaktif maddeden dolayı kanser olup ölmüşlerdir. Piramitlerin içinde radar, sonar, ultra sount gibi cihazlar çalışmamaktadır.
Piramitlerdeki bazı odalarda ne olduğu bilinmemektedir. Bu odaları araştırmaya çalışan bilim adamı ve araştırmacılar ya başladıkları yere dönmüşlerdir ya da odalarda kaybolmuşlardır. Piramitlerin içinde bitkilerin daha çabuk büyüdüğü tespit edilmiştir. Piramitler dünya haritası düz olarak kabul edildiğinde, harita üzerinde dünyanın merkezi konumunda yer almaktadır.
Piramitler iç kısımları kışın soğuk, yazın ise sıcak olmaktadır. Bilinmeyeden bir nedenden dolayı piramitlerin için bırakılan kirli suyun birkaç gün sonra arınmış olduğu gözlenmiştir. Ayrıca piramitler içerisinde bırakılan su 5 hafta kadar sonra yüz loasyonuy olarak kullanılabilir. Benzer bir inceleme de ise sütün piramit içersinde birkaç gün taze kaldığı ve daha sonra yoğurt olduğuda gözlenmiştir. Çöp kovalarının içindeki kötü kokulu çöpler piramitler içerisinde hiç koku yaymadığı tespit edilmiş ve çöplerin mumyalaştığı gözlenmiştir. İnsan vücudundaki kesik, sıyrık, yanık gibi yaraların piramitlerde daha çabuk iyileştiği tespit edilmiştir