Dolmabahçe iddialarına sert açıklama

Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın 4 Mayıs 2007 tarihinde Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen görüşmesiyle ilgili haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2012, 17:05
Dolmabahçe iddialarına sert açıklama

İÇİNDEKİLER

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul'da Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde 4 Mayıs 2007 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasında gerçekleşen görüşmeye dair bugün bazı gazetelerde ileri sürülen şantaj iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Mesnetsiz iddiaların haber olarak sunulması, kamuoyunu doğru bilgilendirme ilkesiyle de bağdaşmamaktadır.

İlgili yayın organlarına karşı her türlü hukuki hakkını mahfuz tutan Sayın Başbakanımız, gerçekle örtüşmeyen bu tür iddiaları esefle karşılamaktadır."

Bazı basın yayın organlarında bugün çıkan ve Wikileaks belgelerine dayandırılan haberlerde, polisin Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nde Ergenekon soruşturması hakkında detaylı bir brifing verdiği ve ABD'li diplomatlara verilen bilgiler arasında, Genelkurmay eski Başkanı Büyükanıt'ın kızı hakkında özel görüntülerin olduğu da iddia edilmişti.

Tutuklu gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın yazdığı 'Sızıntı' adlı kitaba göre, Wikileaks aracılığıyla sızan ABD belgelerinde, polisler Büyükanıt'ın kızının özel hayatı hakkında ABD elçiliğinde bilgi vermişler. Yurt Gazetesi bu fotoğrafların Dolmabahçe görüşmesi'nde de gündeme geldiğinin iddia edildiğine vurgu yapmıştı.