Hepimize düşen görev ise Ak Parti karşısında güçlü bir siyasi iktidara gitmek olduğunu düşünüyorum. Gözlerini kulaklarını kurultaya dikmiş olan seçmenimize ve cefakar örgütümüze karşı hepimizin sorumlulukları olduğunu düşünüyorum.
Birbirimizi çok acımasızca eleştirmenin zamanı olmadığını düşünüyorum. Bu kurultayın bir hazırlık kurultayı olması gerektiğini düşünüyorum. Kurultayda Sosyal demoktrasiyi öne çıkarmayı ve demokrasinin kurultaya egemen olmasını diliyorum. CHP'nin Atatürk milliyetçiliğini özümseyen anlayışının kurultayda artarak sürmesini diliyorum.
Sayın başkanımızın liste konusunda çok kararlı olmadığını saptadım. Eğer kurultay bir çizgi çizecek olursa genel başkanımız ona karşı durmayacaktır.
Ben hep ön seçimi yeğlemiş ve telafuz etmiş bir siyasetçiyim. Önemli olan bizden beklentisi olanların umutsuzluğa kapılmamasıdır. CHP'yi el birliğiyle iktidara taşıyacağımızı düşünüyorum. Herkes elini taşın altına sokmalı ve duygularını geride bırakıp aklını egemen kılamlıdır.
Kurultay iradesi çıktığı zaman herhangi bir engelleme olmaz.