Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayında bazı ürünlerde fiyat artışları görülse de artış oranlarının çok yüksek düzeyde olmadığını belirterek, kiraz, limon gibi ürünlerdeki artışların da mevsimsel özelliklerden kaynaklandığını bildirdi.
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, TZOB olarak, üreticiden tüketiciye, halkın tamamını ilgilendiren gıda fiyatlarındaki değişimleri yakından takip ettiklerini belirtti.
Salatalık, sivri biber, domates gibi ürünlerin üretici fiyatlarında görülen artışta sera üretiminin bitmesi ve arzın tarla ürünlerinden karşılanmaya başlamasının etkili olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Kirazda yaşanan fiyat artışında ise fazla yağışlar nedeniyle piyasaya sunulan ürün miktarındaki azalma etki yaptı. Limonda ise arzda yaşanan daralma etkili oldu. Antep fıstığında ise rekoltenin yüksek olacağı beklentisi fiyat düşüşüne sebebiyet verdi. Elmada yazlık çeşitlerin piyasaya sürülmesiyle fiyat düşüşleri meydana geldi. Şeftalide ise hasat dönemine bağlı olarak piyasaya sunulan ürün miktarındaki artış fiyat düşüşlerinde etkili oldu. Nohutta ise yeni başlayan hasat fiyatı düşürdü'' ifadesini kullandı.
Şemsi Bayraktar, bazı ürünlerde fiyat artışları görülse de artış oranlarının çok yüksek düzeyde olmadığına dikkat çekerek, kiraz ve limon gibi ürünlerdeki artışların da mevsimsel özelliklerden kaynaklandığını, yaptıkları uyarılarla fiyatlardaki suni artışların önlendiğini ifade etti.
Bayraktar, temmuzda da üretici ve market arasındaki fiyat farkının, son aylarda hep olduğu gibi en fazla yüzde 508 ile maydanozda görüldüğüne işaret ederek, bu farkın sivri biberde yüzde 312,73, karpuzda yüzde 290 olduğunu bildirdi.
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, TZOB olarak, üreticiden tüketiciye, halkın tamamını ilgilendiren gıda fiyatlarındaki değişimleri yakından takip ettiklerini belirtti.
Salatalık, sivri biber, domates gibi ürünlerin üretici fiyatlarında görülen artışta sera üretiminin bitmesi ve arzın tarla ürünlerinden karşılanmaya başlamasının etkili olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Kirazda yaşanan fiyat artışında ise fazla yağışlar nedeniyle piyasaya sunulan ürün miktarındaki azalma etki yaptı. Limonda ise arzda yaşanan daralma etkili oldu. Antep fıstığında ise rekoltenin yüksek olacağı beklentisi fiyat düşüşüne sebebiyet verdi. Elmada yazlık çeşitlerin piyasaya sürülmesiyle fiyat düşüşleri meydana geldi. Şeftalide ise hasat dönemine bağlı olarak piyasaya sunulan ürün miktarındaki artış fiyat düşüşlerinde etkili oldu. Nohutta ise yeni başlayan hasat fiyatı düşürdü'' ifadesini kullandı.
Şemsi Bayraktar, bazı ürünlerde fiyat artışları görülse de artış oranlarının çok yüksek düzeyde olmadığına dikkat çekerek, kiraz ve limon gibi ürünlerdeki artışların da mevsimsel özelliklerden kaynaklandığını, yaptıkları uyarılarla fiyatlardaki suni artışların önlendiğini ifade etti.
Bayraktar, temmuzda da üretici ve market arasındaki fiyat farkının, son aylarda hep olduğu gibi en fazla yüzde 508 ile maydanozda görüldüğüne işaret ederek, bu farkın sivri biberde yüzde 312,73, karpuzda yüzde 290 olduğunu bildirdi.