En iyi ve pahalı hurma

Ramazan’a sayılı günler kala tezgahlardaki yerini alan hurmalar, iftar sofralarını süslemeye hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 18 Temmuz 2012, 12:32
En iyi ve pahalı hurma

İÇİNDEKİLER

Hurmalar, cinsine ve kalitesine göre 6- 30 lira arasında satılıyor. Bursa Kapalı Çarşı'da tezgahlardaki yerini alan hurmalar müşterilerini bekliyor.

Çarşı esnafından Coşkun Çelik, hurmaların geçen seneki fiyatlara göre satışa sunulduğunu belirterek, "Cinsine ve kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Şu anda Kudüs, Bağdat, Medine, Tunus ve İran hurmaları satıyoruz. Fiyatları 6 liradan başlayıp 30 liraya kadar çıkıyor. Medine hurması 20, Kudüs hurması 30, İran hurması 6, Tunus'tan gelen hurma ise 10 liradan satılıyor. Fiyatlarda fazla bir fark yok. Geçen sene ki fiyatlarla hemen hemen aynı fiyatlara satış yapmaktayız." şeklinde konuştu.

Osman Yıldırım da, Ramazan'ın yaklaşması ile hurma satışların da artmaya başladığını dile getirdi. Yıldırım, şunları söyledi:
"Fiyatlarda fazla bir artış yok. Sadece Medine hurmasında biraz fark var. Biz de esnaf olarak hazırlıklarımızı, hurma stoklarımızı yaptık. Artık vatandaşı bekliyoruz. 30 lira olan Kudüs hurması çok rağbet görüyor. Onu Medine hurması takip ediyor."