Efsane veda

Milli gururumuz Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Tüm Türkiye tek yürek oldu, evladına gözyaşı döktü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2017 Güncelleme 20 Kasım 2017, 02:17
Efsane veda

İÇİNDEKİLER

Türk ve dünya halterinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında hayatını kaybetti. Vatan sevdalısı küçük dev adam tüm Türkiye'yi ağlattı. Süleymanoğlu için dün İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Dünya Şampiyonu milli halterciler Sunay Bulut ve Halil Mutlu, Sülaymanoğlu için gözyaşı döktü. Efsane haltercinin kızları Esin ve Sezin, annesi Hatice Süleymanoğlu ile kardeşleri Muharrem ve Rahim Süleymanoğlu cenazede taziyeleri kabul etti. Milli halterci, Edirnekapı Mezarlığı'nda Mehmet Akif Ersoy'un kabrinin yanı başına defnedildi. İlk dünya rekorunu 16 yaşında kıran Süleymanoğlu, bir süredir karaciğer yetmezliği çekiyordu. 6 Ekim'de karaciğer nakli olan halterci, beyindeki kanama nedeniyle de 11 Kasım'da ameliyata alınmıştı.



Naim Süleymanoğlu'nun boyu 1 metre 47 cm'di. Buna karşın kariyeri boyunca girdiği şampiyonalarda onlarca halterciyi yendi. Kariyeri süresince 3 olimpiyat altın madalyası, 7 dünya şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırdı.



​ANA YÜREĞİ

Haltercinin annesi Hatice Süleymanoğlu oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta durabilen acılı anneyi torunları teskin etmeye çalıştı.



RAKİPSİZ VEFA

Cenaze törenine çok özel bir isim de katıldı. Naim Süleymanoğlu'nun aktif sporculuğunda en büyük rakibi olan Yunan halterci Valerios Leonidis de oradaydı. Leonidis, Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu öperek saygısını gösterdi ve "Naim'in öldüğünü duyunca yıkıldım. Büyük bir dostumu kaybettim" dedi.



Süleymanoğlu
Atlanta Olimpiyatları'nda, Yunanistan'ın efsanevi haltercilerinden Valerios Leonidis'i, 187.5 kiloyu kaldırarak yenmişti. Gözyaşlarına boğulan rakibini sarılarak teselli etmişti.



​BABAYA SON BAKIŞ

Özel hayatını sır gibi saklayan Naim Süleymanoğlu bir gazeteye verdiği röportajda, "Evlenmedim ama itiraf edeyim, 4 çocuğum var. 3 kız bir anneden" demişti. Efsane sporcunun kızları Esin ve Sezin (soldan ikisi) babalarının tabutu başında gözyaşı döktü.



Antrenörü
gözyaşlarına boğuldu
efsane haltercinin antrenörü Enver Türkileri, 'Cep Herkülü'nün cenazesinde gözyaşlarına boğuldu. Dünyanın bir efsaneyi kaybettiğini söyledi.

İspanyol futbol kulübü Barcelona, Twitter hesabından, "Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun" mesajı yayınladı.