Analı kızlı doğum

Suriyeli 42 yaşındaki anne ile 21 yaşındaki kızı, aynı anda hamile kaldıklarını öğrendi. Anne-kız aynı anda bebeklerini dünyaya getirdi. İkili, dünyada ilk vaka olarak literatüre girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2017 Güncelleme 30 Eylül 2017, 00:00
Analı kızlı doğum

İÇİNDEKİLER

Konya'da dünyada ilk niteliğinde bir olay gerçekleşti. 3 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçıp Konya'ya yerleşen Türkmen asıllı anne Fatma Birinci (42) ile kızı Ğade Birinci (21), aynı hafta hamile kaldıklarını öğrendi. Bunun üzerine çifte mutluluk yaşayan anne ve kızı, hamilelik sürecini birlikte geçirdi. Bebeklerinin cinsiyetini de aynı gün öğrenen ve doktor kontrollerine de birlikte giden ikili, aynı anda gerçekleşen sezaryenle evlatlarını dünyaya getirdi. Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastenesi'nde eş zamanlı ameliyatla aynı dakikalarda dünyaya gözlerini açan dayı ile yeğenine "Recep" ve "Tayyip" isimleri verildi.

HEM ABLA HEM ANNE OLDU
Doğumu gerçekleştiren doktorlardan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal, anne ve kızının aynı hafta gebe kaldıklarını tespit edince çok şaşırdığını söyledi. İkilinin gebelik sürecini birlikte tamamladıklarına değinen Ünsal, "Anne-kız, gebeliklerini aynı hafta öğrenen ve eş zamanlı doğum yapan dünyadaki ilk vakalar. Eş zamanlı doğum yapan ilk anne ve kız. Dünyadaki ilk vaka olarak da kayıtlara geçmiş oldu" dedi. Anne Fatma Birinci, "Kızımla aynı anda doğum yaptığımız için çok mutluyum. Aynı vakitte hem torun sahibi hem anne oldum" dedi. Ğade Birinci ise "Bugün hem anne hem abla oldum" diye konuştu.