Kaçarslan

Dünyaca ünlü gece kulübü Reina, terör saldırısının ardından kapatıldı. Sahibi Mehmet Koçarslan, kayıplara karıştı. Gece kulübü çalışanları: “Tazminatlarımızı istiyoruz. Dava açtık. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” açıklamasını yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2017 Güncelleme 13 Temmuz 2017, 00:00
Kaçarslan

İÇİNDEKİLER

2017'nin ilk dakikaları kanlı bir terör saldırısına maruz kalan gece kulübü Reina, geçtiğimiz 23 Mayıs'ta yıkıldı. İşsiz kalan gece kulübünün 90 çalışanı, "Mehmet Koçarslan, bize tazminatlarımızı vermedi. Maddi zorluk içerisinde kaldık" deyip dava açtıklarını belirtti. Gece kulübü Reina, İstanbul Boğazı'nın en kilit yerindeydi. 2017'nin ilk dakikaları DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov, gece kulübüne girip 39 kişiyi vahşice katletti. Tüm dünyanın tanıdığı eğlence mekanı, korkunç saldırının ardından kepenk indirdi. Geçtiğimiz mayıs ayında locası yıkılan gece kulübü çalışanlarının ise işlerine son verildi. Gece kulübünün sahibi Mehmet Koçarslan, rotayı komşuya çevirdi. İşadamının Yunanistan'da yatırımlar yaptığı iddia edildi. Bu durum Reina çalışanlarını rahatsız etti. Gece kulübünün kapanmasının ardından tazminatlarını bile alamayan 90 çalışan, "Biz Reina'nın açıldığı günden bu yana buradayız. Buraya çok emek verdik. Mehmet Koçarslan'a gittik ancak bize komik rakamlar teklif etti. Ev kiramızı ödeyemiyoruz, maddi sıkıntı içerisindeyiz. İşadamına ait şirketlere dava açtık" dedi. İşadamının yurt dışında yaptığı yatırımlara da değinen çalışanlar, "Biz bunu hakketmedik. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" şeklinde konuştu.

DÜNYA MARKASI YARATTIM
Konuyla alakalı TAKVİM gazetesine özel açıklamalar yapan Mehmet Koçarslan, 'Türkiye'den kaçtı' haberlerine isyan etti. Yunanistan'a yaptığı yatırımları yalanlayan Koçarslan, şunları söyledi: Ben Türkiye'de dünya çapında marka yarattım. Ama geldiler markaları başıma yıktılar. Paralarını ödemediğim söyleniyor. Yaklaşık bin kişiye kredi alarak çalışanlara 5 aylık maaşlarını ödedim. Benim nerede param varda yatırım yapıyorum? Eve götürecek param yok. Beni şikayet edenler 5-6 kişi... Daha ne yapayım?



KIZININ ADI REİNA
Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan eşi Müge Koçarslan, kızları Yasemin, Melisa ve Reina ile birlikte. Müge Koçarslan, yılın 6 ayını kızlarıyla birlikte ABD'de geçiriyor.

Mevlüt YÜKSEL