Tarihi eser

Metin Öztürk, uzun uğraşlar sonucu kazıdan çıkan 7 bin yıllık siyez buğdayının tohumunu alabildi. Bir ekti, 8 bin başak elde etti. Tarihi bir üretim gerçekleştirdi

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Tarihi eser
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan mikrobiyoloji uzmanı Metin Öztürk, 4 yıl önce 10 dönümlük arazi kiralayıp organik tarıma başladı. Arazide zirai ilaç kullanmadan organik domates, biber, patlıcan, kavun, çilek, dut ve yer fıstığı üretmeyi başardı. Öztürk, 3 yıl önce Kayseri Kültepe kazılarında bulunan küplerden bir tanesinin içinden buğday taneleri çıktığını duyunca heyecanlandı. Uzun uğraşlar sonucu 7 bin yıllık siyez buğdayından tohum aldı. Tek bir buğday tanesini ekip, her gün suladı. Bu sayede verimi arttırdı. 7 bin yıllık buğdayın tek bir tohumundan 8 bin başak elde etmeyi başardı. Öztürk, 1-2 yıl içinde devlet desteğiyle Türkiye'deki buğday ihtiyacını karşılanabileceğini açıkladı.