Çınar büyüsün

Doktorların 2 yıl yaşar dediği SMA hastası Çınar, 7 yaşına geldi. Talihsiz çocuğun ailesi, yetkililere seslendi. Hastalığın tedavisi için yurt dışında üretilen ilacın Türkiye’ye getirilmesini istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2017 Güncelleme 25 Mayıs 2017, 00:39
Çınar büyüsün

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da yaşayan Yalçın- Sibel Kav çiftinin çocukları Çınar, 6 yıl önce dünyaya geldi. Aile, 6 aylıkken hareketlerinde yavaşlama fark etti. Çocuklarının gevşek bebek sendromu hastası olabileceğinden şüphelenen aile, yapılan kontrollerin ardından Çınar'ın SMA olduğunu öğrendi.

KAMPANYA BAŞLATILDI
Doktorlar aileye hiçbir şekilde ümit vermedi. 'Tedavisi olmayan bir hastalık, 2 yaşına kadar yaşar' dedi. Ancak Çınar, doktorların sözlerine rağmen 6,5 yaşına kadar geldi. Aile, son 3 yılın çok zorlu geçtiğini belirtti. Çocuklarının hastalığının yavaşlaması için yurt dışında bulunan ilacın Türkiye'ye gelmesini istediklerini belirten aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Türkiye'de durumu ağır 114 çocuğun olduğunu söyleyen aile, Çınar'ın da onlardan biri olduğunu belirtti. Devletten yardım isteyen Yalçın-Sibel Kav çifti, şunları söyledi: "Devletimizin bu konuya el atıp bütün çocuklara onay vermesini istiyoruz. Çınar'ın birden kalkıp yürümesini beklemiyoruz ama iyileşebilmesi için o ilacı aldırmak istiyoruz. İlaç SGK kapsamına girmediği için biz Çınar'a kampanya başlattık. Herkesin desteğini bekliyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Başbakanımıza sesleniyoruz. Bu çocuklar hastalıktan değil, ilaca ulaşamadığımız için erişemediğimiz için kaybediliyor."