İlaç gibi müjde

Sağlık Bakanlığı SMA hastası Zeynep’in sesini duydu. 3 milyon liralık ilacı devlet alacak. Aynı kaderi paylaşan 20 bebeğin daha yüzü gülecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2017 Güncelleme 07 Mayıs 2017, 00:00
İlaç gibi müjde

İÇİNDEKİLER

Manisa'da 11 aylık Zeynep'in ve 20 SMA hastası çocuğun yaşaması için gerekli olan 3 milyon liralık ilacın devlet tarafından karşılanması, herkesi sevindirdi. Alaşehirli Şengül ve Yusuf Özden çiftinin 2 çocuklarından biri olan Zeynep Fatma, 11 ay önce dünyaya geldi. 45 günlükken Zeynep'in hareketlerinde yavaşlama farkeden aile, doktora gitti. Yapılan kontrolde Zeynep'in SMA hastası olduğu belirlendi. Gerçeği öğrenen ailenin tüm hayatı değişti. Bu sırada durumu ağırlaşan Zeynep, 45 gün yoğun bakımda tedavi edildi. Solunum cihazına bağlı yaşayan minik bebeğin hareketleri de yavaş yavaş yok olmaya başladı. Doktorların '2 yıl yaşar' dediği Zeynep için ailesi büyük mücadele verdi. Evlatları için gözyaşı döken aileye müjdeli haber Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. 3 ay boyunca kullanılacak 6 doz ilaç için bakanlık harekete geçti!

AİLE SEVİNÇLİ
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, durumu acil olan 15-20 bebek için yurt dışından bu ilacın getirileceğini ve Zeynep Fatma'nın da bu bebekler arasında bulunduğunu söyledi. Özdağ, şöyle devam etti: "Baba bizi çok aradı. Ben bakan yardımcıları, ilgilileri çok aradım. Bu ilacın denenmesinde fayda olduğuna karar verdiler. Sağlık Bakanlığı'nın heyeti 'Bu ilacı kullanmasında fayda vardır' dediği için ilaç getirilecek." Sağlık Bakanlığı'nın ilaçla ilgili harekete geçmesi Özden ailesini de sevindirdi. Baba Yusuf Özden, "Acil durumdaki, durumu uygun olan çocuklardan 20'sine ilaç geleceğini ve kızımızın da bu kişiler arasında yer aldığını öğrendik. Diğer çocuklar için de devamı gelecek. İlacın bir an önce gelmesini bekliyoruz" dedi.