Bu vatan bizim

Tanklara, silahlara ve bombalara siper olan halk, milli iradeye sahip çıktı. Genç yaşlı binlerce vatandaş ‘demokrasi nöbeti’ tutuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2016 Güncelleme 20 Temmuz 2016, 00:00
Bu vatan bizim

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşların meydanlara çıkmasıyla birlikte başlayan 'demokrasi nöbeti' sürüyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere tüm yurtta halkın demokrasi nöbeti ve yürüyüşü sabaha kadar devam etti. Sık sık "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları atıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren tutulan demokrasi nöbetine 7'den 70'e her yaştan vatandaş katıldı.

TANKLAR VIZ GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Meydanları boş bırakmayın" çağrısına uyan vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Tokat'ta yaşlı bir dede ve ninenin nöbeti duygulandırırken, Ankara Kızılay'da çocuklar da sabaha kadar gözünü kırpmadı. Ankara'da Kızılay, İstanbul'da Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da vatandaşlar meydanlara sığmadı. Darbecilere yönelik protestoların yoğun olarak gerçekleştirildiği İstanbul Atatürk Havalimanı, geçen üç günün ardından yerini sakinliğe bıraktı. Kilisli Muzaffer Yenici (61) olayın hemen sonrasında gittiği Atatürk Havalimanı'nın ana giriş kapısından hiç ayrılmadı. Giriş kapısının yan tarafında bulunan yeşil alana çadır kuran Yenici, günlerdir bölgede nöbet tutuyor.Olayı duyduktan sonra tanklarla girişleri kapatılan Atatürk Havalimanı'na giden Muzaffer Yenici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirterek, "Ç ocuklarımla çadırımızı kurduk nöbet bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman terk edin derse o zaman gideceğiz" diye konuştu.