PKK elebaşısı Cemil Bayık’ın Yüksekova’daki adamı firar etti. Bu yüzden Kandil’deki kalleşler birbirine girdi. Murat Karayılan, Bayık’ın fişini çekti. Hainler arasındaki kavga nedeniyle PKK’lı militanlar da kaçmak için sıraya dizildi.
Güvenlik güçlerimiz hem karadan hem de havadan hainlere bomba yağdırdı. Doğu ve Güneydoğu'dakioperasyonlar sonrası hainlerdağıldı. Hakkari Yüksekova'daki operasyon ise Kandil'i karıştırdı. Teröristbaşı Murat Karayılan,Yüksekova'daki hainlerinebarikat kurdurup hendekkazdırdı. Fare yolları ile PKK'lı teröristlere silah taşıttı. Daha sonra kanlı örgütün sözde şehir yapılanması olan KCK'nın başındaki adamı Cemil Bayık, en güvendiği adamı Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'u Yüksekova'ya yolladı.
TELSİZ GÖRÜŞMELERİ Ancak askerimiz ve polisimiz, hainleri hüsrana uğrattı. Bayık'ın adamı arkasına bakmadan Yüksekova'dan kaçtı. Bu gelişmehain yuvası olan Kandil'de içsavaş çıkarttı. Teröristlerin telsiz görüşmelerini dinleyen güvenlik birimleri, Bayık ile Karayılan arasında büyük bir kavga olduğunu anladı. Söz konusu görüşmelere göreKarayılan, Bayık'ı ve adamınıihanetle suçladı. Teröristbaşı Karayılan, Kürdo'nun hain olduğunu açıkladı. Kalleşler arasındaki bukavga nedeniyle PKK arasındada ayrılıklar başladı. Bayık ve Karayılan birbirine düşerken PKK'lı teröristler Kandil'den kaçtı.
DERİN BÖLÜNME VAR Karayılan ile Bayık grupları arasında bu denli bir çatlağın meydana gelmesinin ilk kez yaşandığı açıklandı. Bu durum kanlı örgütteki derin bölünmeyi de kanıtladı. Örgütün sözde lider kadrosundayer alan elebaşlarının sadecekendi canlarını kurtarmak içinsıvıştıkları vurgulandı. Terör örgütünün sözde lider kadrosunda olanların korkaklıklarının vehainliklerinin bir kez dahaortaya çıktığı, örgütün kendimensuplarını yüzüstü bırakarakkaçtığı anlaşıldı.
BURADANKAÇTI Yüksekova'yı karıştırmak için dağdan gönderilen Saydut, işte bu tünelden kaçtı.