Mega spor

Mega kentte dün Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu yapıldı. Yarışlar için Boğaziçi Köprüsü ve belirli güzergahlar kapatıldı. Trafik ise tam anlamıyla felç oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 00:00
Mega spor

İÇİNDEKİLER

İstanbul dün iki dev organizasyona ev sahipliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından yapılan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, saat 11.00'de başladı. İki organizasyon için belirli güzergahlar kapatıldı. İstanbul Yarı Maratonu, 7 bin 500 sporcunun katılımı ile Yenikapı Miting Alanı'ndan başladı. Sporcular sahilden Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener ve Balat'ı geçerek, Haliç Köprüsü altında bulunan ışıklardan dönüş yapıp aynı istikameti seyretti. Startın verildiği yerde de son buldu. Maratonda erkeklerde birinci 1:00:13'lük derece ile Kenya asıllı Türk sporcu Ali Kaya olurken, 2'nci Eritreli sporcu Zersenay Tadesse, 3'üncü Kenyalı sporcu Leonard Kipkoech Langat oldu. Kadınlarda 1'inci 1:08:16'lık derecesi ile Kenyalı sporcu Violah Jepchumba, ikinci ve üçüncü Etiyopyalı sporculardan Meskeram Assefa ile Amane Gobena Gemeda oldu. Maratonda birinciler 10 bin dolar, ikinciler 5 bin dolar, üçüncüler ise 3 bin dolar kazandı. 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ise İstanbul-İstanbul etabıyla start aldı. Toplam 123 sporcunun katıldığı ve 129,2 kilometre mesafe kat edildi. Bisikletçiler Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndan Boğaziçi Köprüsü'nü geçip Beykoz'a yöneldi. Daha sonra tekrar Avrupa yakasına döndü. Tarihi yarımadada pedal çevirdi. Yarış Sultanahmet'teki At Meydanı'nda son buldu.


Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Yenikapı'da başladı. Aynı yerde son buldu.

İSTANBUL KİLİT
İki organizasyon için Boğaziçi Köprüsü saat 11.00'da çift yönlü trafiğe kapatıldı. Durumdan habersiz olan vatandaşlar, köprüye yığıldı. Saatlerce trafikte bekledi. Araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendirildi. Ancak Kavacık mevkiinde yaşanan kaza nedeniyle 1 şerit trafiğe kapatıldı. Köprülerin ikisi de tam anlamıyla kilitlendi. Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan tüm yolların kapatılması nedeniyle E-5 Karayolu Ankara istikametinde trafik Okmeydanı'na kadar ulaştı.


İki dev organizasyon nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ve bağlantı yolları trafiğe kapatıldı. Uzun araç kuyruğu oluştu.

İKİ SAAT ERKEN AÇILDI
Balmumcu yönünde ise vatandaşlar, Zincirlikuyu'da mahsur kaldı. İnsanlar yola taşınca yetkililer duruma el attı. Karayolunda da uzun araç kuyruğunun oluşması üzerine önce metrobüs yolu açıldı. Ardından vatandaşlar metrobüse bindirilerek gönderildi. Uzun araç kuyrukları nedeniyle Boğaziçi Köprüsü trafiğe 2 saat erken açıldı. Zincirlikuyu'da durakta bekleyen binlerce kişi otobüs gelmediği için yola indi. Bunu üzerine durağa polis gitti. Duraktakiler tepki gösterince durağa boş otobüsler gönderildi.