İnadına aşk

Kayserili Hulusi, ağanın kızı Suna’ya aşık oldu. Baba kızını vermedi. Çılgın aşık tünel kazdı, verem oldu yine de yollara düştü... Sonunda sevdiğine kavuştu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 02:20
İnadına aşk

İÇİNDEKİLER

Kayseri'nin Küçük Karamanlı köyünde fakir bir ailenin oğlu olan Hulusi Topuz, köy ağasının kızı Suna'ya aşık oldu. Suna da ona aşıktı. İkili gizli gizli buluşmaya başladı. Ancak Hulusi ve Suna'nın aşkından haberdar olan ağa, görüşmelerini yasakladı. Sevdiği kızla evleri karşılıklı olan Hulusi, evden eve tünel kazmaya başladı. Ancak annesi durumu fark etti ve oğlunun delirdiğini düşünüp, komşulardan yardım istedi. Planı suya düşen Hulusi evde tüpü açıp, intihara bile kalkıştı. Tüm çabalarına rağmen sevdiği kızla görüşemeyen Topuz askerde kederinden verem oldu. Terhis edilen Hulusi, köye döndüğünde şok yaşadı. Babası, Suna'yı Adana'daki yakınlarının yanına göndermişti. Bunun üzerine Hulusi köyü terk edip, gittiği yerde başka biriyle evlendi. Ancak Suna'yı unutamayacağını anladı ve eşinden boşandı. Adana'ya Sevdiği kızı bulmaya gitti.


Aşkı için tünel bile kazan Hulusi Topuz, tüm engellere rağmen yıllar sonra sevdiği kıza kavuştu.

VE MUTLU SON...
Tüm çabalarına rağmen Suna'yı bulamadı. Suna ise aşkını kalbine gömüp, hiç kimseyle evlenmedi. Aradan yıllar geçti. Köye geri dönen Hulusi, Suna'nın babası ve ağabeyinin evlenmelerine izin vermesi üzerine sevdiği kıza kavuştu. Dillere destan bir düğünle evlenen aşıklar, şimdi 70 yaşında ve 41 yıllık evli. Çiftin 4 de çocuğu var.

TEZ KONUSU OLDULAR!
Topuz çiftinin filmleri aratmayan aşk hikayesi, Ankara Üniversitesi'nde tez konusu bile oldu. Hulusi Topuz, "Suna'yı unutmak mümkün olmadı. Aşkımdan yollara düştüm, şair bile oldum. 41 yıldır çok mutluyuz" dedi.

Ali ALTUNDAŞ