Savcı'ya fırça

Tarihçi İlber Ortaylı, Kösem Sultan'ın yapımcısı Timur Savcı'yı azarladı. Ortaylı, "Dizide tuhaflıklar çok fazla... Venedik'in prensesi olmaz. Venedik, cumhuriyettir çünkü" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2016 Güncelleme 10 Mart 2016, 01:44
Savcı’ya fırça

İÇİNDEKİLER

Beyoğlu Belediyesi'nin "Öncü Kadınlar" projesinin ilki olan "Lider Kadınlar Valide Sultanlar" etkinliği önceki akşam Cemal Reşit Rey'de yapıldı. Davete ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı teşrif edince gecenin akışı ve rengi de değişti. Erhan Afyoncu'yla birlikte konuşmacı yapılan Ortaylı, geceye damgasını vurdu. Ortaylı, Kösem Sultan'ın yapımcısı Timur Savcı'yı fırçaladı.

DEKOLTE YOKTU
Ortaylı, "Dizide 'Venedik Prensesi geliyor' diyor. Venedik'in prensesi olmaz. Venedik, cumhuriyettir çünkü. Sonra affedersin 16. asırda kimse turistik gezi için İstanbul'a gelmez. Kanuni Süleyman, divanı hümayunda öyle bir tabloya oturtulmaz" dedi. Ortaylı ikinci fırçasını, Pelin Çift'e attı. Ortaylı, Çift'e, "Diziden soru sorma, beni diziyle yan yana getirme. Bir daha çıkarsam soruları kontrol edeceğim. Benim zor bir adam olduğumu söylemediler mi sana?" ifadelerini kullandı. Salondaki kadınlardan biri Ortaylı'ya, sultan kıyafetlerinin dekolte olup olmadığını sordu. Ortaylı, Osmanlı sultanlarının dizideki gibi dekolte değil, vücutta hiç açık bırakmayacak şekilde kapalı olduğunu söyleyince salon alkıştan inledi.

REYTİNG YERLERDE

Kösem Sultan dizisi, reytinglerde çakıldı. Ünlü oyuncu Beren Saat de diziyi kurtaramadı. Timur Savcı da bölüm başına 90 bin lira alan Beren Saat ile 60 bin lira alan Hülya Avşar'ın ücretinden 15 bin lira kesinti istedi. Ancak ikili, set çalışanlarının işten çıkarılacağını bile bile bu teklife kulak tıkadı. Bunun üzerine dizinin 26. bölümde final yapmasına karar verildi.