Gülen'e ABD'de 6 suçtan dava açıldı

Uluslararası hukuk firmaları Amsterdam & Partners LLP ve Fox Rothscild LLP, Fetullah Gülen aleyhine ABD'de 6 suçlamadan dava açtıklarını bildirdi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Gülen'e ABD'de 6 suçtan dava açıldı
Uluslararası hukuk firmaları Amsterdam & Partners LLP ve Fox Rothscild LLP, Fetullah Gülen aleyhine ABD'de 6 suçlamadan dava açtıklarını açıkladı.

Uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners LLP şirketi yöneticisi Robert Amsterdam, ABD'deki Fetullah Gülen hareketi okullarının kriterleri karşılamayan çok sayıda Türk öğretmene ABD'de çalışma vizesi alarak bir anlamda "insan kaçakçılığı" yaptığını söyledi.

"Açtığımız davada Doğan'ın takipçilerine komplo kurulduğunu, haksız yere suçlandıklarını ve hapse gönderildiklerini, Gülen'in ve onun yardımcılarının direktifiyle bu hareketin mensuplarının yerleştirdiği sahte kanıtlarla suçlandıklarını, bu durumun ABD'nin yabancılarla ilgili haksız fiil yasasının ihlali olduğunu belirtiyoruz."

Egan, bu yasanın ABD'deki herhangi birinin eylemlerinin bir başka ülkedeki kişilerin uluslararası insan haklarını ihlali konusunu kapsadığı bilgisini verdi.

Egan, "Yaptığımız şikayet, uygun olmayan kanıtlarla, komplo ile yerleştirilmiş kanıtlarla davacıların hapsedildiği, bu kişilerin özgürlüklerinin 20 ay boyunca ellerinden alındığı yönündedir. Bu tamamen dini inançları nedeniyle ortaya çıkmış bir hak mahrumiyetidir ve ABD'deki yabancılarla iligili haksız fiil yasasının ihlalidir" dedi.


Davanın Fetullah Gülen dışında Paralel Yapı'nın üyeleri aleyhine de açıldığını ifade eden Egan, Gülen dışında davaya konu olacak kişilerin bazılarının isimlerine henüz ulaşamadıklarını, isimleri bilinen kişiler aleyhinde henüz yeterli bilgi bulunmadığını söyledi.

Egan, Amerikan mahkemesinden adil bir sonuç beklediklerini kaydetti.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler