Okul çantası felç yaptı

Küçük omuzlar, taşıdıkları büyük yükle çöküyor... Ağır okul çantaları altında adeta ezilen öğrencilerin omurgaları hasar görüyor; zarar felce kadar gidiyor... Tıpkı 12 yaşındaki Batuhan gibi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2015 Güncelleme 04 Kasım 2015, 01:09
Okul çantası felç yaptı

İÇİNDEKİLER

Ağır okul çantaları öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor. Alınan önlemlere rağmen, çocuklar sırtlarında onlarca kilo ağırlık taşımaktan kurtulamıyor. Okul yolunda omurgaları bozulanlar, 12 yaşındaki Batuhan gibi felç oluyor. Bursa Merkez Osmangazi ilçesindeki Hamzabey Ortaokulu'na giden Batuhan Dağdaş, belindeki ağrı sebebiyle izin alıp eve döndü. Ağrısı dinmeyen çocuk, sabah okula gitmek için kalktığında yürüyemediğini gördü.


AYAĞA KALKAMADI
Batuhan'ın bacakları tutmayınca panikleyen aile ambulans çağırdı. Hastanede bel fıtığı teşhisi konulan Batuhan acil ameliyata alındı. 2 saat süren operasyonun ardından bir hafta tedavi altında tutulan Batuhan korseyle de olsa yürümeyi başardı. "Okullar açıldıktan sonra belimde ağrılar başladı" diyen Batuhan, şöyle konuştu: "Ağrıdan ağlayacak haldeydim. Yürüyemeyince çok korktum. Çantamda 6 kitap, 6 defter taşıdığım için çok ağır oluyordu. O yüzden belim çok ağrıdı. Sağlığımız için çantaların hafif olması gerekiyor."

Batuhan Dağdaş'ı ameliyat eden Op. Dr. Osman Yaman, şunları söyledi: "Çocukların ağır yük kaldırmaları omurgalarda eğilmelere sebebiyet verebiliyor. Ergenlik çağındaki çocuklarda bel fıtığına sıkça rastlar olduk. Bunun önüne geçilmeli."

Osman YamanOsman Yaman