Komünistyan

56 yıllık Küba devrimi, Bodrum'da sona erdi. Devrim lideri Fidel'in oğlunun ultra lüks tatilini dünya TAKVİM'den öğrendi. Ayda en fazla 23 dolar kazanan Kübalılar, kazan kaldırdı. Antonio Castro, ülkede kapitalizmin babası ilan edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2015 Güncelleme 01 Temmuz 2015, 01:28
Komünistyan

İÇİNDEKİLER

Küba devriminin mimarı efsanevi komünist lider Fidel Castro'nun küçük oğlu Antonio Castro Soto Del Valle'nin Bodrum'da gerçekleştirdiği lüks tatil Küba'yı birbirine kattı. Yunanistan'dan 50 metrelik özel bir yat ile Bodrum'a gelerek geceliği 1000 dolardan 5 suit tutan Antonio Castro'nun bu hareketi Küba Devrimi'nin sonu olarak nitelendirildi.

BURJUVA CASTRO
ABD'nin geçtiğimiz günlerde Küba'ya uyguladığı ambargonun kaldırılmasının en fazla komünist Fidel Castro ailesine yaradığını savunan muhalif gazeteler, Devlet Başkanı Raul Castro'ya "Yeğenine sahip çık" çağrısı yaptı. Antonio'nun Bodrum'da gazetecilere saldırdığı görüntüler televizyonlarda yasaklanırken, yine bu olay ülkede kısa sürede duyuldu. Ancak esas tepkiler, doktorların bile ayda 23 dolar kazandığı Küba'da insanların rüyalarında bile göremeyeceği bir miktar olan binlerce doların tek gecede harcanması oldu. Antonio Castro için en ağır ifadeler Contactomagazin dergisi tarafından geldi. Dergi "Küçük Castro'nun skandallara sahne olan lüks yaşamı" başlıklı bir haberinde 46 yaşında bir doktor olan Antonio'nun Küba'da yeni girilen kapitalist sistemin babası olduğuna dikkat çekti. Dergi, işçi ve köylü sınıfının devrimi için yola çıkan Fidel Castro'nun bunda başarılı olmasına rağmen oğlunu burjuva sınıfına kaptırmaktan kurtaramadığını iddia etti. Küba'nın önde gelen gazetelerinden Marti ise "Hepimiz Antonio Castro'nun korumasıyız" başlıklı bir haber yayınlayarak, Antonio'nun özel okullarda nasıl bir eğitim aldığını ve küçüklüğünden beri burjuva yaşantısına özendiğini duyurdu.

İŞ GEZİSİ SAVUNMASI
Hedefe konan Komünist Partisi sessiz kalırken, ABD'nin yıllardır Küba'ya uyguladığı ambargoyu kaldırmasıyla ekonominin canlanmasını bekleyen iş çevreleri Antonio Castro'nun iyi bir iş adamı olduğuna değinerek, kendisinin Türkiye'ye iş bağlantıları yapmak için gittiğini savundu.