Karlı vali

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar tatilini twitter'dan duyurunca öğrencilerin kalbini çaldı. Kar gibi takipçi topladı. Sanal alemde rekor kırdı. Adını ise duymayan kalmadı. Efsane Vali Mutlu'nun pabucu da damdaki yerini aldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2015 Güncelleme 09 Ocak 2015, 01:18
Karlı vali

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, kar nedeniyle popüler oldu. Okulları tatil edince öğrencilerin gönlünde taht kurdu, sanal alemde ise rekor kırdı. İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, attığı efsane tweetlerle hafızalara kazındı. Sabahın erken saatlerinde tweet atmaya başlayan Mutlu, kuş seslerinden ve mutluluktan bahsederdi. Kar yağdığında ise "Sizi seviyorum çocuklar" diyerek kolay kolay tatil müjdesi vermezdi.

150 BİN TAKİPÇİ
Eylül 2014
'te Mutlu'nun görevinin değiştirilmesi ve yerine Vasip Şahin'in atanması sonucu bu tweetlerden mahrum kalan İstanbullular, yeni fenomenini buldu. İstanbul Valisi Şahin, mega kentte 3 gün süren kar tatili kararını twitter'dan duyurunca sosyal medyayı salladı. Şahin'e kar gibi takipçi yağdı. Şahin'in tweeti, 2 saatte 33 bin kişi tarafından paylaşıldı, 44 bin kişi de favorilerine ekledi. Rekor kıran Vasip Şahin'in kar yağmadan önce 15 bin olan takipçisi sayısı 150 bini aştı. Kar müjdesiyle sevinen öğrenciler ise daha önce adını hatırlamakta zorlandıkları Vali Şahin'in ismini karlara yazdı! Çocuklar, tatil sevinciyle valiye övgüler yağdırdı. Öğrencilerin Şahin'e attığı komik tweetler ise herkesi gülmekten yerlere yatırdı:

* Dünyadaki en iyi vali.
* Aşk mı, biz ona vali diyoruz.
* Adını karlara yazdım valim.
* Ya sen ne kadar tatlişkosun!
* Vali gibi vali be adam bizleri düşünüyor.
* Kameralara el sallayın, yeni fenomenimiz Vali Şahin...
* Şu mübarek Cuma'yı da tatil yap be valim.
* Valilik seçimine öğrenciler de katılsa Vali Şahin sonsuza dek vali olur herhalde.
* Evde on saattir şeytani kahkahalar atıyordum ki annem kafama terlik attı. Hep senin yüzünden Vasip amca.
* Yıllardır beklenen Noel Baba.
* Şu Cuma gününü de hallet be amcam.
* Dünyanın en yakışıklısı...
* Gerçek bir halk kahramanı!
* Ben valinin en çok Vasip tonunu sevdim.
* Yılın en tontiş valisi...
* Ağa tatil dalgasına takipçi mi kasıyon anlamadım ki şimdi. Tatil üstüne tatil...
* Kar yağarken okulları tatil etmeyen Mutlu out, daha kar yağmadan okulları tatil eden Şahin in...
* Çok şükür seni bana verene...

GENÇLERİMİZ ÇOK ESPRİLİ
KAR tatili kararını meteoroloji verilerine göre aldıklarını söyleyen Vali Şahin, "Çocuklarımız tatilden çok mutlu oluyorlar ama çocuklarımızın eğitim hayatının aksamaması önceliğimiz" dedi. Vali Şahin, "Öğrencilerin twitter'daki paylaşımlarını takip ediyor musunuz?" sorusuna ise "Gençlerimiz çok esprili. Bazen böyle cevaplayamayacağınız derecede zeka ürünü espriler yapıyorlar, onlara teşekkür ediyorum" yanıtını verdi.

TÜRKİYE DONDU
Pazartesi gününden beri yağan kar, tüm yurtta etkisini gösterdi. Aralıksız yağan kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Doğu bölgelerde köy yolları ulaşıma kapandı. Soğuk hava ise vatandaşları dondurdu. Termometreler Afyonkarahisar'da eksi 24'ü, Burdur'da eksi 23'ü, Ardahan'da eksi 20'i gösterdi. İzmir'de ise sıcaklık eksi 7, İstanbul'da ise eksi 4 dereceye kadar düştü. Muğla'nın Datça ilçesine ise 6 yıl sonra kar yağdı. İstanbul, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Erzincan, Tunceli, Muş, Hakkari, Kilis, Malatya, Ordu, Giresun, Balıkesir ve Diyarbakır gibi çok sayıda kentte dün okullar tatil edildi.