Yazıklar olsun

Yazıklar olsun Ayvalık'taki manastırı restorasyon bahanesiyle kendilerine malikane yapan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ile eşi Suzan Sabancı'ya tepki yağdı. 'Sakıp Ağa'nın kemiklerini sızlattılar' diyen de var, 'yazıklar olsun' diyen de

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2015 Güncelleme 09 Ocak 2015, 10:32
Yazıklar olsun

İÇİNDEKİLER

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer ve eşi Suzan Sabancı'nın tarihi saltanatı gündeme bomba gibi düştü.
Ayvalık'taki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak için satın alan çift, tarihi binayı vatandaşa açmak yerine mahkeme kararına rağmen kendilerine malikane olarak hazırlattı. 3 yıl süren restorasyon sonrası 2012'de görkemli bir davetle müze olarak hizmete açılan manastırın rahip odalarını misafir odalarına dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Tarihe büyük saygısızlık yapan Dinçer ve eşi Sabancı'nın bu tavrı sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

İşte o tepkiler:
Suzan Sabancı, yalı almak için birçok bin kişiden fazla çalışanını kovmuştu.
Haluk Dinçer, orayı tekrar manastıra çevirsin sonra da Fethullah Gülen'i davet etsin.
Paranın içinde yüzüyorlar, ancak hala doymuyorlar. Bu nasıl insanlık bu nasıl vicdan.
Suzan hanım, kullanmadığım bir tarihi evim var. İsterseniz hediye edebilirim, çünkü ihtiyacınız var.
Haluk bey ve Suzan hanım, fani bir dünyada yaşıyoruz. Henüz yaşam iksiri bulunmadı.
Milyar dolarları var milletin manastırına bile göz dikiyorlar.Yazıklar olsun size.
Asgari ücretle çalışan bile sizden daha zengin. En azından gönlü.
Sakıp Ağa'nın kemikleri sızlıyordur. Ancak kimin umurunda ki!
Aynaya baktığınız zaman ne görüyorsunuz? Bence dolar ve euro.
Hayat sadece paradan ve güçten ibaret değildir.




BİR ÇİFT HUKUKSUZLUK
Akbank'ın patronu olan çift, 2009 yılında Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak üzere satın aldı. 3 yıl süren restorasyon sonrası 2012'de görkemli bir davetle müze olarak hizmete açılan manastır, ne yazık ki sonrasında sadece çifte malikane olarak hizmet vermeye başladı. Ayvalık sakinleri, tadilatta SİT alanında olmasına rağmen ağaçların katledildiğini iddia etti. Tarih yağmacılığını kabul etmeyen çift ise mahkeme kararını temyize götürdü. Dava Yargıtay'a kadar gitti ama Dinçer çiftinin Ayışığı Manastırı'nda oturma inadı bitmedi. Mahkemenin bu kararına rağmen çift, manastırı malikane olarak kullanmaktan vazgeçmedi.