İhsanoğlu ile ilgili şok gerçek!

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, yıllar önce adını ve soyadını değiştirdiği ortaya çıktı. İddiaya göre Ekmeleddin İhsanoğlu, akademik kariyer nedeniyle adını değiştirdi.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2014, 19:12
İhsanoğlu ile ilgili şok gerçek!

İÇİNDEKİLER

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun önce adını birkaç yıl sonra ise soyadını değiştirdiği ortaya çıktı.. Nedeni ise iddialara göre akademik kariyer.

Kütüğü Yozgat'ın İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunan İhsanoğlu, 1971'de ismini değiştirmek için mahkemeye başvuru yaptı. "Ekmelleddin Muhammet" olan isminin "Ekmeleddin Mehmet" olarak değiştirilmesi talebinde bulundu. İhsanoğlu'nun talebi kabul edildi.



Ekmeleddin İhsanoğlu bundan 7 sene sonra yani 1978 yılında bu defa "İhsan" olan soyadının "İhsanoğlu" olarak değiştirilmesi için mahkemeye başvuru yaptı.

Mahkemenin kararıyla Ekmeleddin Muhammet İhsan ismi Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu olarak kayıtlara geçti.

1970 yılında Mısır'dan Türkiye'ye dönüş yapan İhsanoğlu 1974 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını bitirdi.
İddiaya göre; İhsanoğlu üniversite yönetimi tarafından doktorasının kabul edilmesi için 'Ekmelleddin Muhammet' olan ismini 'Ekmeleddin Mehmet' olarak değiştirdi.