Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2014, 19:42
Çelik’ten önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları;

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNDEN O ŞARTLARA UYANLARI BULAMADI

- Her genel seçim bir başbakanlık seçimidir. Seçime giden hiçbir lider istifa etmez. Dünyada bunun bir örneği de yoktur. İsmet İnönü de istifa etmemiştir. Kılıçdaroğlu, İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

- O dönem milletvekili idi istifa etmedi. Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı idi, İzmir'den aday gösterildi Kabine revziyonu dolayısı ile görevi bıraktı. YSK onun istifa etmesini bile istemedi. Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı idi istifa etmedi. Dünyada da Türkiye'de bir örneği yok. Böyle bir ne yasal durum ne bir karar hiçbir şey yok.

- YSK kimlerin görevlerinden istifa edeceğine dair liste yayınladı. Seçim yasakları başladığı andan itibaren Başbakan başbakanlık uçağını da kullanamaz resmi karşılama da yapılamaz, Başbakan bugüne kadar buna da uydu. Başbakan İstifa etmeyecek boşuna kendinizi yormayın.

BAŞBAKANLIKLA İLGİLİ SORUYA CEVAP

- 3 Kasım seçimlerinde Erdoğan seçilmedi, ama hükümet kuruldu, hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi de AK Parti'de Başbakanlık sorunu olmayacaktır kimse dert etmesin

- AK Parti'nin geleceği ülkenin geleceği ile örtüşmüş durumda. Ülkenin geleceği de AK parti'nin geleceği de çok iyi olacaktır kimse merak etmesin"

- Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ile ilgili seçim beyannamesi konusunun da partide hazırlığının yapıldığını kısa zamanda bunun medyaya duyurulacağını söyledi.

TAYYİP ERDOĞAN DÜNYA LİDERİDİR
- Bizzat Doğan Grubu'nun sahibi Aydın Doğan'a Sayın Merkel'in söylediği bir söz vardır. "Avrupa'da iki lider vardır; Tony Blair ve Recep Tayyip Erdoğan" demiştir. Böyleyken siz dünyada ve Türkiye'de saygınlığı olmayan insanlardan söz ediyorsunuz. Ortadoğu'nun sokaklarına gittiğiniz zaman, Avrupa'ya gittiğiniz zaman, Karayip'lere de gittiğiniz zaman sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir Allah'ın kulu tanımaz.

- Bugün ilginç bir gelişme var. Beş siyasi partinin Genel Başkanı yan yana gelmiş, Çatı adayına destek adına bir bildiri yayınlamışlar ve bunun adına da 'büyük uzlaşma' demişler. Arkadaşlar, önce kendiniz büyük olmanız ki bir büyük uzlaşma yapmalısınız. Buradaki arkadaşları yan yana sıraladığınız zaman şöyle belki değerlendirebilirsiniz; 3+1+0+0+0=4. Hepsi o kadar.

- İngilizce'de "next to nothing" diye bir kavram var. Hemen hemen hiçbir şey. Türkiye'de 70 küsur parti var biliyorsunuz. Bunları getirip yan yana koyun, bir bildiri yayınlayın, 60 parti uzlaştı da diyebilirsiniz. Ben size daha ilginç bir örnek vereyim, bunu da sayın Kılıçdaroğlu grup konuşmasında "büyük uzlaşma ortaya koyduk" diyor. Türkiye'de bir uzlaşma kültürü olması gerektiğini söylüyor, bunu uzun boylu anlatıyor. Demokrasilerde uzlaşma kültürünün esas olduğunu söylüyor ve MHP ile yaptıkları uzlaşmadan söz ediyor.

- Değerli arkadaşlar hatırlayın, sayın Ahmet Necdet Sezer seçildiği zaman ben de TBMM'de 21. Dönem Milletvekili idim. Mecliste grubu bulunan beş siyasi parti yan yana dizildi ve uzlaştılar. O zamanki büyüklük sırasına göre söyleyeyim size; DSP (merhum Ecevit), MHP (Bahçeli), ANAP (Mesut Yılmaz), DYP (Tansu Çiller) ve Fazilet Partisi (Recai Kutan) beşi bir araya geldi AYM'nin o zamanki başkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterdi ve destekleyeceğini söylediler.

- Nitekim Sayın Ahmet Necdet Sezer birkaç tur sonucunda seçildi. Peki bu uzlaşmadan Türkiye için büyük bir talih mi çıktı, büyük bir baht mı çıktı? Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında itibarı mı büyüdü? Sayın Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı Türkiye'ye en azından Moğol istilası kadar zarar vermiştir. Bu kadar net bir şey söylüyorum.