Yeni bir dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin birçok Avrupa ülkesinde dinleme yaptığı haberlerine ilişkin, "Biz bu konuyla ilgili her türlü tedbirimizi alırız. Devletin kendi güvenlikleri vardır. Bu güvenlikler içerisinde de kendi mahremiyetini korumasıdır. İlgili kurumlarımız gayet dikkatli bir şekilde tedbirlerimizi alır" diye konuştu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yeni bir dönem başlıyor
Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Valiliğini ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD'nin birçok Avrupa ülkesinde dinleme yaptığı haberlerinin hatırlatılması ve ülkeler arasında Türkiye'nin olup olmadığının sorulması üzerine Gül, teknolojinin gelişmesine enformasyon teknolojisinin liderlik ettiğini, bu teknolojinin yeri geldiğinde devlet hizmetlerinde de kullanıldığını, buna karşılık teknolojinin tedbir almayı da sağladığını belirtti. Zaman zaman ortaya skandalların çıktığını vurgulayan Gül, geçen ay Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında da bazı liderlerin konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdiğini söyledi.

Avrupa'da ortaya çıkan durumun da bütün Avrupa basınını ve kamuoyunu yakından ilgilendirdiğini anlatan Gül, "Biz bu konuyla ilgili her türlü tedbirimizi alırız. Devletin kendi güvenlikleri vardır. Bu güvenlikler içerisinde de kendi mahremiyetini korumasıdır. İlgili kurumlarımız gayet dikkatli bir şekilde tedbirlerimizi alır" diye konuştu.

"EN ZOR GÜNLERİNDE DE IRAK'I HER ZAMAN SAHİPLENMİŞİZDİR"
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin iki yıllık bir aranın ardından Türkiye'ye ziyareti ve temaslarının hatırlatılması üzerine Gül, şu cevabı verdi:

"Biliyorsunuz Irak ile ilişkilerimizde bir soğukluk vardı. Bunun giderilmesi gerektiğini hem Türkiye olarak biz hem de onlar da fark ettiler. Hatırlarsınız Meclis'teki konuşmamda da ben Irak'ın önemine işaret etmiştim. Hükümetimiz de bunun farkında, Irak tarafı da bunun farkında. Irak ile Türkiye arasında herhangi bir çıkar çatışması söz konusu değil zaten. Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine her zaman destek vermişizdir ve en zor günlerinde de Irak'ı her zaman sahiplenmişizdir.

Irak'ta çok çeşitlilik vardır gerek etnik gerek mezhep olarak. Türkiye olarak biz Irak'ın tamamına, bütün kesimlerine aynı mesafedeyiz ve hepsini de kucaklıyoruz. Çünkü bir ülkeyi kucaklıyorsanız, o ülkenin vatandaşlarının hepsini kucaklayacaksınız ki komşuluk ilişkisi sağlıklı olsun, buna çok önem veriyoruz."

Irak'ın Türkiye ekonomisi için de önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Iraklıların da Türk özel sektörünün ülkenin kalkınmasına yapacağı katkının farkında olduğunu söylerken, "Dolayısıyla yeni bir dönem başlıyor. Karşılıklı ziyaret yapılıyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyorum" şeklinde konuştu.

"DÜN BUNU BİRAZ FARKLI BİR ŞEKİLDE YAPTIK"
Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeniz oldu. Bu görüşme alıştığımız görüşmelerden daha farklıydı, eşli bir görüşmeydi" sözlerine karşın Cumhurbaşkanı Gül, Perşembe gününün devlet günü olduğunu, aralarında Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu yetkililerle görüşmeler yaptığına işaret ederek, "Dün bunu biraz farklı bir şekilde yaptık. Zaman zaman biz aileler olarak da bir araya geliriz. Bu da kamuoyunun, herkesin bildiği bir şeydir. Dün de sağ olsunlar böyle bir ziyaretleri oldu. Hem ikimiz kendi aramızda konuşacağımız konularımızı konuşmuş olduk, gündüz konuşmadığımız hem de tabii ki ailece, nasıl eski dostluğumuz, muhabbetimiz varsa o da aynı şekilde aile ortamı içinde bunları konuşmuş olduk" diye konuştu.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler