"Çözüm sürecine dönük bir toplantıydı"

Akil İnsanlar Heyeti 7 bölgede yürüttükleri çalışma raporlarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2013, 20:11
Çözüm sürecine dönük bir toplantıydı

İÇİNDEKİLER

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinden Prof. Dr. Fuat Keyman, Başbakan'ın bölgeyle ilgili yapılan yatırımlardan bahsettiğini söyleyerek "Yapılan görüşme çözüm sürecine dönük bir toplantıydı yaşanan olaylarla ilgili bir konuşma olmadı." dedi.

PKK'nın geri çekilme sürecinin hala devam ettiğini belirten Keyman, "Dört saat süren bir toplantı oldu ve tüm bölgeler sorunlarını sundu. Raporlardan artık bu sorunun çözümü ile ilgili bir çözüm ortaya çıkmakla birlikte genel hava silahların bırakılma sürecinin bittiği ve demokratikleşme üzerineydi ama sayın başbakanın da dediği gibi hala birinci aşamadayız, daha PKK'nın çekilme süreci devam ediyor. Başbakan bölgeyle ilgi yapılan yatırımlardan bahsetti. Yapılan görüşme çözüm sürecine dönük bir toplantıydı, yaşanan olaylarla ilgili bir konuşma olmadı." diye konuştu.

Bugünün en önemli sonucunun ikinci aşamaya hala geçilememesi olunduğunu söyleyen Keyman, "Raporların ortak noktası demokratik reform süreci ve yeni anayasa ile ilgili olan toplumun beklentileriydi. Bugünden çıkan temel nokta doğru bir ayrışmaysa birinci aşama silahların bırakılması, ikinci aşama demokratik reform süreci. Şuanda biz hala çözüm sürecinde birinci aşamadayız. PKK'nın çekilme süreci beklediğimizden daha düşük oranda devam ediyor." ifadelerini kullandı.