Barışa tüm kalbimle inanıyorum

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi üyesi sanatçı Hülya Koçyiğit, çözüm sürecine tüm kalbiyle inandığını söyledi.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2013, 20:44
Barışa tüm kalbimle inanıyorum

İÇİNDEKİLER

Koçyiğit, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Marmara Bölgesi üyesi olduğunu hatırlatan Koçyiğit, şöyle dedi:

"Ben çözüm sürecine, barış sürecine bütün kalbimle inanıyorum. Halkla yaptığımız görüşmelerde, sadece bir kesimin sorumlu olmadığını, toplumda çeşitli kesimlerin farklı sorunları olduğunu, bütün bunların da daha ileri bir demokrasiyle aşılabileceğini gördük. Raporumuzda da buna benzer dileklerimizi, önerilerimizi dile getirdik. Elbette ki hepimizin toplumsal bir barışa ihtiyacı var. Bu nedenle birbirimizi anlamak, birbirimizle diyalog kurmak ve daha çok insan hikayeleri dinlemeye ihtiyacımız var."

Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın, raporlarda yer alan eleştirileri ve önerileri dinlediğini ve tüm bunları değerledireceğini ifade ettiğini kaydeden Koçyiğit, "Bugüne kadar görüşmelerde, halkın nelerden endişe duyduğunu, nasıl yaklaştığını anlattık. Bütün bunların hepsine vakıf olduğunu, bizden aldığı raporlar neticesinde bütün halinde topluma açıklayacağını ifade etti" dedi.

"En çok ne gibi kaygılar aldınız?" şeklindeki soru üzerine Koçyiğit, "Bildiğiniz gibi Marmara Bölgesi Türkiye'nin adeta bir özeti. Dolayısıyla burada
her şehirden insan yaşıyor. Çoğunlukla da göç etmiş insanlar yaşıyor. Bölünme korkusu çok şiddetli var. 'Neyin karşılığında bu barış yapılıyor?' soruları var. Bütün bunları raporumuzda açıkladık" diye konuştu.