Çoban yıldızı

Karslı çoban Gürler Yücel, atv'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'e katıldı. 60 bin TL kazandı... 'Dağdaki çobanla benim oyum bir değil' diyen Aysun Kayacı'nın kulaklarını çınlattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2013 Güncelleme 06 Mart 2013, 03:15
Çoban yıldızı

İÇİNDEKİLER

Bir zamanlar mankendi. Üstüne tarih okumaya karar verdi. Ama "Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir olamaz" deyince, tepkileri üstüne çekti. Ancak manken Aysun Kayacı'ya en büyük tokat bir çobandan geldi.

ÇEKİLDİ AMA...
Kars'ta yaşayan çoban Gürler Yücel (51), atv'nin reyting rekorları kıran yarışması "Kim Milyoner Olmak İster"e katıldı. Kenan Işık'ın sorduğu soruları tek tek yanıtladı. 30 ve 60 bin TL'lik soruları da jokerlerini harcayarak bilen Yücel 125 bin TL'lik soruya ulaştı. Yücel'e, "Dönüşü olmayan köprü, hangi iki ülkeyi birbirine bağlar" sorusu yöneltildi. Karslı yarışmacı, "İsrail-Filistin", "Ermenistan- Azerbaycan", "Kuzey Kore-Güney Kore" ile "Çek Cumhuriyeti-Slovakya" şıkları arasında hayli tereddütte kaldı. "Ben Kuzey Kore-Güney Kore' demek isterdim ancak bu paraya ihtiyacım var" diyerek çekilen Yücel, yarışmayı 60 bin TL ile bıraktı. Ancak daha sonra açılan şıklarda doğru yanıtın "Kuzey Kore-Güney Kore" olduğu çıktı.

BORCUNU ÖDEYECEK
6 kızı ve bir oğlu olan Yücel, parayı borcu için kullanacağını söyledi. Yücel'in yarışmada başarılı olması, akıllara yıllar önce çobanlara yönelik aşağılayıcı açıklamalarda bulunan manken Aysun Kayacı'yı hatırlattı. Kayacı, "Vergi vermeyen dağdaki çobanın oyu ile benim oyum neden eşit?" diyerek tepki toplamıştı.

SANAL ALEM ÇALKALANDI
Gürler Yücel'in başarısı, interneti de salladı. Başta sosyal paylaşım sitesi Twitter olmak üzere, Yücel'le ilgili şu yorumlar yapıldı:
Karslı çobanı izlerken, Aysun Kayacı ile oyunun bir olmadığını anladım. Çünkü çoban ülke gündeminden haberdar.
Karslı çoban amcamıza helal olsun. Aysun da feyz alsın.
"Kim Milyoner Olmak İster"de yarışan çoban, Aysun Kayacı'ya kapak olsun.
BU çoban amca ve Aysun Kayacı'nın oyu bir olmamalı gerçekten. Helal olsun amcaya...
Üniversite, cahilliği gidermiyor...

'HERKES DERS ÇIKARTSIN'
Karslı çoban Gürler Yücel, büyük bir soğukkanlılık ve mantıkla soruları yanıtladı. Yaptığı analizlerle doğruya ulaştı. Vatandaşlar, Yücel'in cevaplama tekniği karşısında şu yorumu yaptı: "Bizim çocuklara ders versene..."