Tek yol evlat

Çocukları terör örgütü tarafından kandırılan aileler bir dernek çatısı altında birleşti. 29 acılı anne baba 'Yavrularımızın beyinlerini yıkayıp canlı bomba yapıyorlar. Onları kurtarın' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2013 Güncelleme 06 Mart 2013, 02:07
Tek yol evlat

İÇİNDEKİLER

Terör, içine aldığı elemanların ailelerini de yaktı. Çocukları terör örgütü DHKPC tarafından kandırılan 29 aile, Terör Mağduru Aileler Derneği adı altında toplandı. Bu ailelerden üçü, Ercan, Yücel ve Yeşilırmak aileleriydi. Kaderleri, aynı noktada birleşti. Sonunda da oğlunu terör örgütünün elinden kurtarmak için savaş başlatan baba İsmail Ercan'ın kurduğu Terör Mağduru Aileler Derneği'nde buluştular. İşte o derneğin üyeleri dün İstanbul Florya'da bir toplantı düzenledi.

'KONSERLE KANDIRDILAR'
Ankara'da inşaat işçisi olan Hüseyin Yücel ise kızı Duygu'nun İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazandığını belirtti. Acılı baba, "Kızımı kendi ellerimle devlet yurduna yerleştirdim. Örgütler 'Seni tiyatroya konsere götüreceğiz' diyerek kızımın beynini yıkadı. Yavrum şimdi terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu için Bakırköy'de cezaevinde" dedi.

CEZAEVİNDE...
Kızının Bursa Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okuduğunu anlatan anne Gülsen Yeşilırmak ise gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı kadın "Kızım cezaevinde benimle görüşmüyor" diye feryat etti.

CAN EVİMDEN VURDULAR
Derneğin kurucusu olan İsmail Ercan, oğlunun terör örgütünün elinden kurtarmak için eylemlere bile gitti. Hatta örgütün hücre evini bastı. Ama olmadı. Sonunda bir dernek kuran Ercan, şunları söyledi: "Oğlumu düştüğü bataklıktan kurtarana kadar mücadele edeceğim. CHP'li vekiller, örgütün avukatlarını, Grup Yorum'u sahiplenmeye çalışıyor. Ben CHP'liyim ama onlar bu yaptıklarıyla beni can evimden vurdu."

Deniz DERİN