Hapşırınca çıktı

2. doğumunu yapan kadının içinde unutulan gazlı bez tuvalette hapşırınca çıktı. Hastane ve doktor 10 bin TL tazminata mahkum oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2013 Güncelleme 19 Şubat 2013, 01:59
Hapşırınca çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da özel bir hastanede doğum sırasında 'gazlı bez' skandalı yaşandı. P.E.'nin ikinci çocuğunun doğumunda rahminde gazlı bez unutuldu. Doğumdan 5 gün sonra tuvalette hapşıran P.E.'nin vajinasından çorap büyüklüğünde bir bez parçası çıktı. Hastane ve doktora tazminat davası açıldı. 3 yıl önce açılan davanın dilekçesinde olay şöyle anlatıldı; P.E., 2. çocuğunun doğumu için 5 Eylül 2009'da hastaneye gitti.

İÇİNİZDE UNUTMUŞUM
P.E., doktor S.A. gözetiminde normal doğum yapıp, 2 gün sonra taburcu edildi. Doğumdan 5 gün sonra tuvalette aniden hapşıran P.E. içinden bir şey sarktığını gördü. Hastaneye giden genç kadının vajinasından çorap büyüklüğünde bir gazlı bez çıkarıldı. Doktoru, doğum sırasında koyduğu ve sonra çıkartmayı unuttuğu bir vajinal tampon olduğunu söyledi. Mahkeme, hastane ve doktoru 10 bin lira tazminata mahkum etti.

BEZ SANCISI
P.E., 5 gün boyunca içindeki gazlı bezden dolayı büyük sancılar yaşadığını, ilk doğumunun bile böyle olmadığını söyledi.

Ali OKTAY