Yastayız Dadaşlar!

Siirt'te askeri helikopter düştü. 17 asker şehit oldu. Nice ocaklar yandı, nice yürekler dağlandı. Felaketin nedeni ise kaza olarak açıklandı. 10 Kasım'da Ata'yı anan Türkiye, yas üzerine yas yaşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2012 Güncelleme 11 Kasım 2012, 00:00
Yastayız Dadaşlar!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dün sabaha 17 askerin şehit haberiyle uyandı. Siirt Pervari'ye bağlı Köprüçay köyü kırsalında önceki gece yol kesen teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Bölgeye 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan sevkiyat yapıldı. Jandarma'nın seçkin birliklerinden olan ve 'Dadaşlar' timi olarak adlandırılan Jandarma Özel Harekât (JÖH) Timini alan Sikorsky tipi helikopter de dün sabah 07.00 civarında havalandı. Ancak yaklaşık 45 dakika sonra yoğun sisin olduğu Herekol Dağı'nda kayalıklara çarparak düştü.

'TERÖR SALDIRISI DEĞİL'
Kazada 13'ü jandarma özel harekat ve 4'ü helikopter personeli olmak üzere 17 asker şehit oldu. Yaşanan acı olayın ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Helikopterin enkazına ulaşan uzman ekipler inceleme başlattı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Olay tamamen helikopterimizin düşmesi neticesi gerçekleşmiş olup herhangi bir saldırı söz konusu değil" dedi.

HEPSİ BİRER RAMBO'YDU
Kazada şehit olan askerlerin tamamı terörle mücadele kapsamında ilk profesyonelleştirilen birlikte görev yapıyordu. Şehit olan Rambolar, 155 günlük ağır bir eğitimden geçmişti. 30 kiloluk teçhizatlarla arazi eğitimi almışlardı.

TSK KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇTI
Genelkurmay Başkanlığı, 17 askerin şehit olduğu kazayla ilgili soruşturma başlattı. Helikopterin kesin düşüş nedeninin soruşturma sonucu belli olacağını belirtti. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şehit yakınlarına da başsağlığı dilendi.

BİRLİKTE SON FOTOĞRAF
Şehit Mehmetçikler'den geriye, birlikte çektirdikleri bu son fotoğraf kaldı. Şehitlerden Jandarma Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Çiğdem Çetin ile 3 yıllık evliydi. Ankara'da yaşıyordu ve geçici görevle Siirt'e gitmişti. Kürşat Güneş, 1 yıl önce evlenmişti, 6 ay sonra baba olmaya hazırlanıyordu! Serkan Perişan da geçtiğimiz bayramda nişanlanmıştı. Hakan Gemici ise 22 gün önve evlenmişti.

EŞİ 4 AYLIK HAMİLEYDİ
Şehit Üstteğmen Pilot Yakup Çınar'ın Ankara Sincan'daki baba ocağına da ateş düştü. Şehidin annesi Fadime Çınar göz yaşı döktü. Şehit Yakup Çınar'ın iki yıllık evli olduğu ve eşi Fethiye Çınar'ın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Babaocağının önüne kurulan taziye çadırında şehit babası Kemal Çınar'ın, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken metanetini koruduğu görüldü.

İKİ HAFTA SONRA DÜĞÜNÜ VARDI
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin de Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesi, 2 hafta sonra yapılacak düğünün hazırlıkları için gittikleri Siirt'te acı haberi aldı. Şehidin yakını Türkan Baysal, "Ömer, dün evdeydi. Ailesi evini düzenliyordu. Acil telefon geldi, gitti ve dönmedi" dedi.



Nasreddin GÜNEŞ - Ceyda KARAARSLAN - Sinan AYDIN - Adsız GÜNEBAKAN - Sırrıberk ARSLAN - Abdullah YALÇIN - Ufuk SOYHAN - Akif YAMAN - Zeki İŞ