Balyoz Davası'nda karar anı

Balyoz Darbe Planı Davası’nda mahkeme kararı açıklamak için ara verdi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2012, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2012, 17:21
Balyoz Davası’nda karar anı

İÇİNDEKİLER

''Balyoz Planı'' davasında son sözleri alınmaya başlanan sanıklardan Orgeneral Bilgin Balanlı, ''Bu güne kadar yaşananlar, bu mahkemeden adaletin çıkmayacağını gösteriyor. Vatan sağ olsun'' dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, son sözleri sorulan Orgeneral Bilgin Balanlı, adil ve hukuki bir yargılama yapılmadığını, aslında son söz ve karar aşamasına gelinmediğini savundu.

Buna rağmen çıkacak kararın hukuki bir karar değil, siyasi bir karar olacağını öne süren Balanlı, ''Burada verilecek hüküm bizlere değil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin manevi şahsiyetine verilmiş olacaktır. Bizler bir siyasi hesaplaşmanın mağdurlarız. Bu güne kadar yaşananlar, bu mahkemeden adaletin çıkmayacağını gösteriyor. Vatan sağ olsun'' diye konuştu.

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok da, ''Bütün hayatım Yassıada, 12 Mart, 12 Eylül mahkemelerindeki hukuksuzluklara lanet okuyarak geçti. Bugün Yassıada'da, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de yargılanıp mahkum olan vatan evlatları bu milletin vicdanında beraat etmiştir'' dedi.

Sanıkların son sözlerinin tamamlanmasıyla Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken'in kararın hazırlanması için ara verdiklerini belirtmesinin ardından duruşmada izleyici olarak bulunan sanık yakınları alkış tuttu.