Akdeniz'de hareketlilik sürüyor

Suriye'nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından Akdeniz'de başlayan askeri hareketlilik devam ediyor.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2012, 13:59
Akdeniz’de hareketlilik sürüyor

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından Akdeniz'de başlayan askeri hareketlilik sürüyor. Enkazın bulunması için havadan helikopterler, denizden de hücumbotlarla kapsamlı bir arama çalışması yapılıyor.

22 Haziran Cuma günü Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nden kalkan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 'RF-4E (Phantom)' tipi keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Akdeniz'de başlatılan arama çalışmaları 4'üncü gününe girdi. Yanarak denize düştüğü kaydedilen uçağın yeri tespit edilirken, denizin yaklaşık bin 300 metre derinliğindeki enkaz ile pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'a henüz ulaşılamadı.

Söz konusu pilotlarla uçağın enkazına ulaşılması noktasında başlatılan çalışmalar kapsamında; Malatya Erhaç, Ankara Etimesgut ve Adana İncirlik Askeri Hava Üssü'nden uçak ve helikopterlerin yanı sıra Mersin ve İskenderun'dan da hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar bölgeye sevk edildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri bir helikopter, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik köyü yakınlarındaki sahil bölgesinde alçaktan uçuş yaptı.

Çevlik sahilinde denize yakın bir şekilde uçuş yapan helikopter, daha sonra aynı bölgede yer alan Sahil Güvenlik Komutanlığına ait askeri liman üzerinden de uçuş yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. Bu arada söz konusu askeri limanda yakıt ikmali yapan gemi ve hücumbotlar, yeniden arama çalışmalarına katıldı.