Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi taşınacak

Türkiye'de ''Ergenekon'', ''Balyoz Planı'' ve ''Futbolda şike'' gibi önemli soruşturma ve davalara ev sahipliği yapan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi, 5 Mayıs'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na taşınacak.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2012, 16:37
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi taşınacak

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki merkezi konumuyla, Türkiye'nin önemli dava ve soruşturmalarına ev sahipliği yapan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nin, geçtiğimiz yıl Mart ayında Çağlayan'da açılan İstanbul Adalet Sarayı'na taşınmasına karar verildi.

Adliyenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce verilen karar gereği, 5 Mayıs'ta yeni yerine taşınması beklenirken, özel yetkili mahkeme ve savcılıkların, öncelikle Çağlayan'daki yerinde, Bağcılar'da yapılması planlanan adliye binası tamamlanıncaya kadar kadar görev yapacağı bildirildi.

-Türkiye'nin yargılama tarihine tanıklık etti-

2004 yılında DGM'lerin kaldırılmasıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi olarak anılmaya başlanan ve özel yetkili mahkeme ile savcılığa ev sahipliği yapan bina, Gülhane'deki DGM'nin 4 Temmuz 1994'te taşınmasından beri hizmet veriyordu.

Halen 6 özel yetkili ağır ceza mahkemesi ve savcıların faaliyetlerini sürdürdüğü adliyede, bugüne kadar çok sayıda iş adamı, sanatçı, politikacı, gazeteci ve sporcu hakkında yargı işlemleri yapıldı.

Bunların arasında, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, Ümraniye'deki bir gecekonduda 12 Haziran 2007 yılında el bombalarının ele geçirilmesiyle başlayan ''Ergenekon'' soruşturmasını, çok sayıda emekli ve muvazzaf askerin soruşturulduğu ''Balyoz Planı'', ''İrtica ile mücadele eylem planı'', ''Poyrazköy'deki kazılarda bulunan mühimmat'', ''Amirallere suikast'', ''Kafes eylem planı'', ''Şantaj ve askeri casusluk'' ile ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' gibi soruşturmalar takip etti.