Özgürlük

Önceki gün tahliye edilen gazetecilerden Nedim Şener'in ilk işi kızı Defne'yi okula götürmek oldu. Ahmet Şık da kızı Mina ile beraber diş doktoruna gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2012 Güncelleme 14 Mart 2012, 01:51
Özgürlük

İÇİNDEKİLER

ODATV davasında gözaltına alındıktan 375 gün sonra tahliye olan gazeteci Nedim Şener, dün sabah kızını elinden tutup okula götürdü. Tahliye sonrası, "İlk ne yapmak istiyorsunuz" sorusuna "Kızımın elinden tutup okula götürmek'' yanıtı veren Şener, dediğini yaptı. Şener, 08.30'da Bakırköy'deki evinden eşi Vecide ve 10 yaşındaki kızı Defne ile birlikte çıktı. Kızının elini bırakmayan Şener'in telefonu çalınca eşi onu uyardı. Cebinden telefonunu çıkartan Şener, eşine "Açar mısın lütfen" dedi. Ardından da "1 yıl teknolojiden uzaklaşınca böyle oluyor" yorumunu yaptı. Gazetecilerin 06.30'dan beri dışarda beklediğini öğrenen Şener "Haberim olsa sizi de kahvaltıya çağırırdım." diye konuştu. Tahliye olan diğer gazeteci Ahmet Şık ise önceki gece eşi Yonca, kızı Mina ile birlikte Gümüşsuyu'nda 'Mutlu' apartmanındaki dairesine gitti. Evinde sevgiyle karşılanan Şık'ı köpeği Pablo da sevinçten oradan oraya koşarak karşıladı. Şık ailesinin dairesi gelenlerle dolup taşarken Ahmet Şık, herkese tek tek sarıldı.

DİŞ ETLERİ ÇEKİLMİŞ
Dışarıdaki ilk gününü ise elini bırakmayan kızı Mina ile birlikte geçiren Şık, evinden çıkarken, ilk gününde nereye gittiğini soran basın mensuplarına, "Vitaminsiz kalınca diş etlerim çekildi. Diş hekimine gidiyorum" dedi ve kendisini destekleyenlere de teşekkür etti.

AİT OLDUĞU YERE GELDİ
Kızı Mina'yı çok özlediği her halinden belli olan Ahmet Şık, Silivri'de geçirdiği günlerle ilgili gelen ısrarlı sorular üzerine "İnsanın ait olmadığı bir şeyin içine dahil edilmesi kötü bir durum" diye konuştu.

* Şener; "Beton içine gömülüyorsunuz. Gazeteciler de beton dökülmüş meslektaşlarının üzerine dışarıdan beton dökmeye devam ediyor. Kendinizi savunamıyorsunuz" diye konuştu.


Barış SÖZAL / Mustafa KAYA / Bülent ERGUN